Home & Garden >> Dom i vrt >> Housekeeping >> Početna Organizacijskog >> Content

Koristi Woodstove Ash

woodstoves proizvestinusproizvod koji se često izbacili van , umjesto da se koriste , iako su neki ljudi recylce drva pepeo za razne kućanstvo koristi . U prosjeku ,kabel od drva stvara najmanje 20 kilograma pepela . Kad ste spali čisto drvo koje bez boje, kemikalija i metala u vašem woodstove , generirate prirodni proizvod koji ne sadrži toksične kemikalije . Pest odbijajući

Pospite hlađen pepeo oko granice svog vrta obeshrabriti štetočine poput puževa i puževa od ulaska . Izgradite male pepela zidove između povrća i oko biljaka otjerati štetočine već u vrtu . Sadržaj soli u pepelu je sušenje za njih i ona također sadrži bakar, što ih čini ga izbjeći . Širenje pepeo na vaše vrtne staze također će vam pomoći da ga podigne .
De - Icer

Tijekom zimskih mjeseci , posuti pepelom woodstove duž šetališta i na prilaznim kao iz zaleđivanja agenta . To jeviše ekološki prijateljske izbor od kemijskih de-icers jer to je sve prirodno dok ste spali samo čisto drvo u vašem štednjaku . Pepeo pružaju sigurnost kada hodate na ledu i prirodne soli pomoći da se topi led . Pepeo će pribiti na svoju obuću , međutim , kako ukloniti čizme i cipele prije hodanja po podovima kako bi se izbjeglo praćenje pepeo kroz kuću .
Sapuna

drva pepeo su stoljećima koristi za napraviti sapun vadeći kalij hidroksid, tekući oblik lužina , iz pepela . Da biste izdvojili lužina , pepeo se stavljaju na vrh slame bazu , koja djeluje kao filter koji osigurava da nema komadići pepela se u rješenje. Zatim se voda izlije preko pepela i napete u drugu posudu stvoriti tekući rješenje . Ovaj proces se ponavlja da se koncentriraju na rješenje dok ne bude dovoljno jak da bi domaći sapun .
Kompost

Dodajte malo pepela iznad svakog sloja svog kompost Pile kao što ste izgraditi to se stvoriti hranu bogatu smjesu za svoj ​​vrt i travnjak . PH u pepelu dodaje hranjive tvari kao što su kalij i potaša , mangana i može se koristiti kao zamjena za vapno u tlima niskog pH . Koristite samo čistu drva jasena u kompost hrpama . Obojena ili obrađeno pepeo iz ugljena požara ne bi trebali ići u kompost .
Gnojiva

drvo pepeo također sadrže bor , željezo , fosfata i cink koji su korisne za tlo i dodao da je lužnatost , akose pH tla ispod 7.0 . Idealno vrijeme za dodavanje pepeo u svoj vrt je tijekom zime , tako da se pepeo radio u zemlju prije sadnje sezone i ne može izgorjeti osjetljive novi rast . Izbjegavajte dodajući pepeo izravno preko proklijalih sjemenki ili novih biljnih korijena kao soli u pepeo ih spaliti . Ako ih dodati tijekom vegetacije , isperite biljke poslije.
Čišćenje

Ako imate taman stakla ili potamniti srebro i mjed , umočite krpu u malo pepela ga Poljak. Dobro isperite kada ste kroz . Pepeo se također može koristiti s pranje jastuk da bi ribanje tvrd prljavština iz lonaca i tava lakše . Oni također rade kao mast rezača . To je osobito korisno kada ste kampiranje i topla voda i sapun nisu dostupni . Koristite pepeo na vlažnom krpom razbiti masti i zatim isperite čistom vodom .


od:http://vrt.98905.com/housekeeping/home-organizing/1016084723.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.