Što uzrokuje ledenih kristala na smrznute hrane

? Kristali leda suznak smrznute hrane . Nastaje tijekom procesa skrućivanja , mali kristali leda na površini su normalni i za očekivati ​​. Veliki kristali leda tijekom smrznute hrane može utjecati na teksturu i okus vaših jela , tako da je najbolje da ih izbjeći ako je moguće . Zašto kristali leda Oblik

najčešći razlog velikih ledenih kristala formira u vašem smrznute hrane je spor , neujednačena smrzavanja . Kristali leda ne formira u bržeg smrzavanja jer molekule hrane ne može formirati šestostranu pahuljica prijesmrzavanjem je završena . Dulje zamrzavanje rezultira većim, manje - rukovanje ledenih kristala koji uzrokuju štetu na hranu . U slučaju svježeg voća i povrća , kristali leda mogu formirati jer niste potpuno osušeni plod. Ova dodatna voda na površini voća i povrća na kraju dovodi do mushier proizvodu .
Sprječavanje Ice Crystal Formacija

ne žele ići na sve problem zamrzavanja hrane samo da bi završiti s sentimentalan nered . Spriječiti velikih ledenih kristala od formiranja poduzimanjem sljedećih koraka : Potičite hranu brzo zamrzavanje . Ako vaš zamrzivač ima Brzo zamrzavanje policu , koristiti ga za stavke koje želite zamrznuti . Nikad ne slagati stvari koje želite da zamrzne , umjesto da ih distribuirati u vašem zamrzivaču kako bi se omogućilo više odori smrzavanja . Kada su stavke su zamrzne , možete ih kretati i slagati ih kao što želite . Suhi svježe namirnice temeljito prije zamrzavanja . Ako zamrzavanje jagode ili mahune iz svog vrta , važno je kako bi bili sigurni da su potpuno suh kako bi se izbjeglo stvaranje kristala leda . Držite zamrzivač na ili ispod temperature od 0 stupnjeva celzijusa , ako je to moguće , kao i niže temperature držati smrznute hrane stabilniji .

Ostali faktori koji utječu na kvalitetu

možda su eliminirane gotovo sve ledene kristale iz svojih smrznute hrane , ali to ne znači da je njihova kvaliteta će biti najbolji . Kako bi se osiguralo da se zamrzavanje utječe na kvalitetu hrani ' što je manje moguće , blanširati povrće . Brzo umočiti u kipuću vodu može pomoći svježe povrće ostane na vrhuncu dulje , kao vrenja deaktivira enzime koji potiču truljenje u povrću . Eliminirati zrak , ako je to moguće pomoću vakuum pečat ili pomno ' podrigivanja ' plastične spremnike . Ne otopiti i ponovno zamrznuti , jer to može izazvati umočiti u kvaliteti , pa čak i sigurnosti hrane dopuštajući bakterijama da se razmnožavaju.
Ice Crystal sigurnost Savjet

Povremeno , možda imatezamrzivač neočekivano kvaru i dok ste na putovanju ili zamrzivaču može otopiti dok ste daleko zbog nestanka struje . To može biti opasno , jer akozamrzivač ponovno počinje raditi ili struja vrati , to može biti teško utvrditi je došlotopiti . Telltale ledenih kristala može biti vaš jedini pokazatelj , ali to je malo vjerojatno da su napamet ledenih kristala u svojim smrznute hrane . Kako bi izbjegli ovu zagonetku , mjesto zip - zapečaćena vrećicu kocke leda u zamrzivaču prije napustiti grad . Ako dođe doodmrzavanja , kockice leda će se rastopiti i refreeze kao čvrsti blok , pokazuje vam da trebate provesti čistku hladnjace .

Kako izgraditi policama za tanjure s maticama

Plate stalci suelegantni , moderni način organiziranja i prikazivanja redovito posuđe ili porculanom zbirke . Stavite policama za tanjure u otvorenom lica kabineta za country izgled , ili koristiti jedan na pultu u kuhinji je ograničen prostor za dod

Více >