Home & Garden >> Dom i vrt >> Housekeeping >> izgradnje doma >> Content

Kako Dirt Breaks Down u Tepisi

Profesionalne usluge čišćenja reklamirati svoju sposobnost za uklanjanje " duboko dolje prljavštinu ", ali ne i sve prljavštine dobiva duboko ukorijenjen u tepisima . Čestice prljavštine koje djeca prate u iz tla u dvorištu su zapravo zbirke pijeska , mulja i organske tvari u različitim fazama propadanja . S obzirom dovoljno vremena , to break down u komponenti u obrnutim redoslijedom od onog u kojem je postao prljavštine . Podrijetlo

Sve nečistoće počeo kao komadići stijena , slomljena od živoj stijeni planeta potresima ili bačena od strane vulkana , kaoplanet hladi. Stijene i šljunka provalio u pijesku uz pomoć primitivnih lišajevima i djelovanjem vode . Kao oblici života razvili , stare biljke i životinje umro , pružajući osebujne kombinacije ugljičnog bogate organske tvari u mix . Minerali kao što su željezo i bakar uvjetom boju na mjestima gdje su bili u izobilju . Na kraju , slojevi podzemlja - pjeskovita stijeni na putu da postane zemlja - i organsko - bogata tla pokrivena osnovnu stijenu na cijeloj Zemlji
Što se prati u
< . p > sve tepih sastoji od tkanih vlakana puna sitnih otvora , svesavršena veličina za prljavštine i prašine čestice . Prljavštine koja završi na tepihu jerezultat tla podigla na cipele - ili blato ako je vlažno - i prašine u zraku, pelud i perut , od kojih su neki nosi ulja iz kože . Čestice prljavštine možda čak poslužiti kao domova do mikroskopskih insekata kao što su grinje da " skočiti brod " , kaoprljavština padne na tepih , polijetanje pronaći novi dom , često u samoj tepihu . Cijele čestice prljavštine može se izvući iz gornje razine , ako se tepisi usisati tjedno i mrlje odmah se tretiraju .

Gornje razine

Proizvodi biološke propadanja i bakterije koje olakšavaju truljenje pribiti na tkani tepih vlakana koja Gaze komponente daleko od prljavštine dok pada kroz sagu o hrpi . U loosest komadići oksidiraju minerala i najsvjetlijih organskih od prljavštine štapom u gornjim , najvidljivijih razinama tepihu . Ljutina pahuljice i manje gusta , novo dodano organski otpad može uhvatiti na vlakna . Najgušći organske komponente putovati dalje dolje na tepihu u hrpu kao noga prometa pomiče vlakna oko .
Nižim razinama

Svaka čestica prljavštine ima drugačiju povijest i sadržaj . Svaki je, međutim , baca upaljač , nepravilnog oblika organske elemente u gornjim dijelovima hrpi . Kukci i bakterija mogla preći na nižim razinama kaotkanina i dalje struže organske sastojke od od prljavštine čestica kao gravitacija vuče prema dolje . Zrnca pijeska suposljednji i najteži dio za zemlju . Pijesak jezgra padne kroz gomilu u podlozi , ili baze tepihu , a objekata te pletene jute ili polipropilena , konačno dolazi na odmor na vrhu pjenom padding ili temeljne katu . Pijesak možda će iščupan čišćenje ekstrakcije , ali to se neće otopiti , a završiti u dnu vakuum spremnika s komadićima minerala .


od:http://vrt.98905.com/housekeeping/homemaking/1016085327.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.