# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Kuća za čišćenje >>

Amonijak vs octa za Parket

Parket odražavaju i tradicionalnu i suvremenu viziju interijera kuće dizajna . Novo instalirani Parket obično završite s jasnim uretanskom premazom , dok stari drveni podovi mogu biti zaštićeni od strane Zalijepi voska . Održavanje Parket nije komplicirano , bez obzira da li su oni završili uretanom ili voskom - ali to ne treba znati što za čišćenje za korištenje, a koje izbjegavati . Osnovno održavanje

ključ za održavanje svoje Parket je držati ih bez prašine , prljavštine i borbenost , prema Svjetskoj podne obloge Udruge . Pomete pod redovito s kvalitetnim metlom . Nakon brišući , pokrenuti usisivač , bez gonič bar angažiran , po podu izdvojiti bilo čestice koja je pala u sitne pukotine između dasaka . Završiti po suhom krpom s frotir grimase .
Ocat

Parket će vjerojatno biti izloženi više nego samo suhe prašine i prljavštine . Bilo dom koji je živio u neizbježno će biti izloženi izlijevanje , prate - u blatu i pet nesreća . Čisti tih područja što je prije moguće kako bi održali svoj ​​kat prirodne ljepote i spriječili mrlje . Obrišite zaprljanu površinu vlažnom krpom . Očistite tvrdoglavi prljavo područja s profesionalnim proizvoda za čišćenje preporučuje proizvođač . Korištenje drugih proizvoda može poništiti jamstvo proizvođača . Ocat , koja ima nisku pH vrijednost , može pomoći ukloniti mrlje i mineralnih naslaga , ali ne može učiniti mnogo otopiti mast ili kućanstva prljavštinu . Bolje je , kao sredstvo za ispiranje nego kao sredstvo za čišćenje , prema internetskoj stranici Drveni pod Doktor .
Amonijak

Amonijak se ne preporučuje za čišćenje Parket , prema podacima Svjetske podne obloge Udruge . Amonijak sklon glup završiti na Parket i može utjecati na vašu sposobnost da se vrijeme sušenja poda kasnije . Mnogi kućanskih čišćenje su amonijak kao sastojak , pa uvijek pročitajte naljepnicu prije korištenja bilo koje sredstvo za čišćenje na svoje tvrdo etaže .
Razmatranja

Parket se može doći s različitim završi i premaza . Parket koji su voskom zahtijevaju različite metode čišćenja od onih koji su završili s poliuretanski premaz . Bez obzira na to završiti , višak vlage jeneprijatelj vaše tvrdo etaže . Uvijek se osuši pod mekom krpom nakon čišćenja s bilo kojom vrstom tekućine za čišćenje, čak i ako je samo voda .

Amonijak Miris Kad Tuširanje

Nakon napornog treninga , možete očekivati ​​određenu količinu znoja i neugodnih tjelesnih mirisa . Nekoliko faktora doprinose miris svog znoja , što je rezultiralo miris amonijaka . Niskim ugljikohidratima dijeta , visoka razina proteina u vašem tij

Více >