# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> Kuća za čišćenje >>

Recepti za snažan prirodni kućanskih sredstava za čišćenje

čišćenje vašeg doma je jedan od onih potrebnih zadataka koji su svi vlasnici susreću. Mnogi komercijalni kućanskih čišćenje , dok su dobili posao ispunjavanja , može uzrokovati plinove koji nisu zdravi za nas ili naše djece . Postoje mnogi sve- prirodni , sigurno alternative za komercijalne proizvode koji su štetni za okoliš i koštaju puno manje nego Naziv marke proizvoda . Uz nekoliko jednostavnih recepata , možete napraviti svoj vlastiti snažan , prirodne kućanskih sredstava za čišćenje koje su bolje za okoliš , kao i svoj proračun . All - Purpose Sredstvo za čišćenje

Za svakodnevno čišćenje šalterima , sudopera, kade i tuševi , bijeli ocat će učiniti trik . Pomiješajte jednake dijelove octa i soli u malom zdjelu . Koristite vlažnom krpom ili spužvom raditi ocat i sol smjesu u kuhinjskom pultu ili sudoperu . Ocat će pomoći ukloniti mrlje , asol osiguravablage brusi ribati površinu čist . Dodajte nekoliko kapi limunovog soka za svježim , citrusno miris koji će vam pomoći deodorize umivaonika i odvodne kanale. Ako nemate sol , ili ako je potrebno nježniji sredstvo za čišćenje za osjetljivu materijala , možete koristiti sodu bikarbonu umjesto soli . Kada koristite sode bikarbone , pomiješajte ¼ šalice sode bikarbone za svaki ½ šalice octa . Dobro isperite nakon štoje područje čiste i bez prljavština .
Crijep talog

Moldy pločica mort u kupaonici može bitizdravstveni problem , ali postoje prirodni načini za ispraviti ovaj problem . Pomiješajte jednu dio 3 posto otopina vodikovog peroksida s dva dijela vode u čistu , praznu sprej bocu . Sprej ovu smjesu izravno na crijep talog , a zatim ga isperite dalje nakon što mu omogućuje da sjedi za najmanje jedan sat . Još jedan način da se očistite talog je sodom bikarbonom . Pomiješajte 1 šalicu vode sa 5 šalice sode bikarbone dok ne dobijete tijesto . Rad će se zalijepiti u žbuku sa starom četkicom za zube , i koristiti malo fizički napor dokmort je pjenušavo bijelo opet .
Staklo

Amonijak je glavni sastojak u mnogim komercijalnim staklenim čišćenje , ali postoje alternativni , više prirodnih načina da se Streak besplatnu čašu . Pomiješajte 1 litru tople vode s 1 žlica kukuruznog brašna i ¼ šalice nerazrijeđeni ocat . Smjesu izlijte u prazan sprej bocu , i sprej izravno na svojim prozorima i ogledalima . Umjesto korištenja krpom ili papirnate ručnike , pokušajte brišući smjesu dalje s listom novina ili filter za kavu za pruge bez sjaja .
Dezinficijens

bjelilo je čest dezinficijens , ali mogu izazvati iritaciju kože . Umjesto da koristite izbjeljivač , pokušajte prirodniji pristup miješanjem 3 žlice omiljenu tekućeg sapuna u 2 šalice tople vode , a zatim dodao 20 do 30 kapi ulja čajevca . Nanesite otopinu izravno sudopera, kade ili zahoda s čistom spužvom , a zatim dobro isperite . Boraks i ocat također raditi i dezinficijensa . Pomiješajte 2 žličice boraksa sa 4 žlice octa u zdjelu s 3 šalice tople vode . Nanesite smjesu na kuhinje i kupaonice s spužvicom i dobro isperite . Ova smjesa je također djeluje kao antibakterijsko sredstvo . Nakon što završite s čišćenje jednostavno možete oprati spužve u perilicu da ih dezinficirati za buduću uporabu .

Podovi

postoje prirodni načini kako očistiti podovi , bez obzira na tip podnice je u svom domu . Za linoleum ili vinila , jednostavno pomiješajte 1 šalice octa u 1 galon toplom vodom i dodajte nekoliko kapi baby ulja . Za tvrdokornih mrlja , dodajte ¼ šalice boraksa . Brisati katu s mješavinom kao i obično . Za tvrdo podnice , pomiješajte jednake dijelove biljno ulje i ocat i utrljajte smjesu u drvo . Oslikane drvene površine mogu se očistiti jednostavnom receptu od 1 žličicu sode za pranje u galon vode . Soda za pranje - ili natrij-karbonata dekahidrata - jemineral koji dobro radi za uklanjanje mrlja . Za opeka i kamenih površina , 1 šalica octa u litri vode će učiniti trik . Operite cigle i kamenje s smjesu , a zatim isperite čistom vodom .
Pećnica čistač

Komercijalni šporet može proizvesti plinove koji mogu nadražiti oči i nos , pa sigurnije , više prirodan način očistiti pećnicu moglo biti privlačan . U zdjelu , napravite gustu smjesu s vodom i sode bikarbone . Primijeniti ovu masu na unutarnjoj strani pećnice , i pustite da odstoji preko noći . Sljedećeg dana , staviti na svoje rukavice za čišćenje i koristiti malo fizički napor da švrljati unutar vašeg pećnicu krpom ili spužvom . Isperite smjesu daleko u potpunosti , a vaša pećnica će izgledati kao nov .

Kako Absorbiraj Dimnjak miris Miris S mačka nosila

Dimnjak miris jerezultat kreozotom depozita - žućkast masnoću sa zadimljenom miris koji prianja uz unutrašnjost dimnjaka . Miris često pogorša u ljeto , kada je vrućina i vlaga produbljuje. Profesionalno čišćenje i top - mounted amortizer trebao sman

Více >