# >> Dom i vrt > >> Housekeeping >> praonica >>

Odjeća za pranje Savjet : Boja Run

Boja vožnja je jedan od najštetnijih i lako izlječivih vrste odjeće mrlje . Mnogi ljudi su skinuli bjelanjke od kosu , samo da otkrijete da su već postala ružičasta jedan zalutali crvene čarape . Kada se boje krvariti iz tkanine i skrasiti na drugim stavkama , mrlje može postaviti i postati trajna . Srećom , postoji nekoliko načina da se izbjegne i popravak boje radi o odjeći . Etikete

Slijedite upute proizvođača pranja novca , koje se nalaze na unutarnjoj etiketi , za većinu odjeće . Budite sigurni da opere odjeću na odgovarajuće temperature , koristeći pravo ciklus i deterdžent . Koristite boju - sigurno izbjeljivač samo kada Oznaka proizvođača ga savjetuje . Operite osjetljive stavke rukom .
Sortiranje

Odvojeni odjeća po boji i vrsti tkanine prije pranja . Grupa zajedno osjetljive tkanine , bijela i svjetlije boje , svijetle boje , traper i teške tkanine, i ručnici . Pranje odjeće sa sličnim stavkama će smanjiti štetu trenja na tkaninama i učiniti svaki prijenos boja manje vidljiv i lakše popraviti .
Pretpranje

spriječiti nove odjeće iz trčanje , pranjem na miru prije nego što ih je nosio . Denims , haljine s naljepcima i jako obojen haljine, takve vune i pamuka , veća je vjerojatnost da krvare i uzrokuju mrlje od boje od drugih odjevnih predmeta . Ove stavke treba oprati sami, u skladu s uputama proizvođača , prije nego što se nosi ili oprati s drugim stavkama .
Aditivi

Dodavanje ocat i boja koje upijaju towelettes za pranje ciklus može spriječiti boje krvarenje i prijenos . Dodajte 1/2 šalice bijelog destilirana ocat za pranje s deterdžentom koji će vam pomoći zadržati svoje boje odjeće i ostati svijetle duže. Trgovački boja upija towelettes upiti višak boje na pranje i zadržati boje od štetnih haljine .
Uklanjanje boja Mrlje

pažljivo ispitati odjeću za dye mrlje kad ih izvadite od podloška . Ne stavljajte dye umrljane odjeće u sušilicu ili ih objesiti da se osuši , čime su mrlje postaviti . Za uklanjanje mrlja dye , odmah potopiti haljine u otopini vode i octa ili boju - sigurno izbjeljivač za 30 minuta , a zatim oprati kao i obično .

Kako Operite zatvorenoj petlji masnu Rags

zatvorenoj petlji je recikliranje stavku u sličnom obliku pomoći zadržati okoliš bez nepotrebnog smeća . Na primjer , koristeći stare ručnike ili krpe za čišćenje krpe zatvoren recikliranje petlje . Kao i kod bilo koje druge vrste tkanina , u zatvore

Více >