Home & Garden >> Dom i vrt >> Housekeeping >> praonica >> Content

Ono što će ukloniti Age žuta od tkanina

? Tijekom vremena , posteljinu i druge tekstila imaju tendenciju da se na neatraktivan žućkaste primjesa . Iako to može biti uznemirujuće , osobito za one u posjedu antičkih ili nasljeđe tkanine ,situacija se lako ispraviti . Korištenje raznih svakodnevnih kućanskih predmeta , požutjele tkanine mogu posvijetliti , izblajhane i potpuno obnovljena . Od praonici

Obična pranja deterdžent i klora su vremenom- počašćen lijekovi za požutjelih tkanine . Ispunite 5 - galon kantu ili potonuti s najtoplijeg mogućeg vode zahvaćene tkanine , zatim dodajte ½ Šalica tekući deterdžent i ¼ šalicu bjelilo . Miješati otopinu dok se svi sastojci se temeljito pomiješaju i zatim dodati materijal . Nekatkanina potopiti preko noći , a zatim baciti cijelu kantu u stroju za pranje rublja . Odaberite blagi ciklus i operite kao i obično . Kako bi se povećala moć čišćenja ovaj lijek , zamjena za automatsko pranje posuđa deterdžentom za redovitog pranja sapunom ; sadrži veći postotak tenzidi i sredstva za izbjeljivanje kako bi uklonili sutbborn mrlje . Ova metoda čišćenja nije preporučljivo za osjetljive tkanine kao što je nekako grub .
Iz kupaonice

Ostali učinkovite izbjeljivanje su vodikov peroksid i vitamin C tablete . Potopiti zahvaćene tkanine u otopini 1 dio vodikovog peroksida ( 3 posto) i 8 dijelova hladnom vodom , ili stvoriti nalijevanje rješenje od otapanje 15-20 slomiti Vitamin C tablete u 2 QTS . mlake vode . Uronite tkanina u smjesu i ostavite da se upije i do osam sati . Ispiranje i pranje , kao i obično .
Od soka Kuhinja

Limun je prirodni izbjeljivač koji se može koristiti za izbjeljivanje tkanine . Umiješajte ½ šalice soka od limuna u 1 galon toplom vodom , a zatim ulijte nad materijalnim . Dopustitetkanina za natapanje za najmanje 30 minuta , a zatim isperite i osušite stan . Možete zamijeniti destilirani ocat za sok od limuna sa sličnim rezultatima . Dok ovi lijekovi su sigurni za uporabu na većini tkanina , oni ne bi trebali biti korišteni na svili , kao i kiselina u spojeva može oštetiti osjetljive vlakna .

Razmatranja

tkanine koje su požutjele od vremena i dobi treba postupati oprezno . Za najbolje rezultate , ručno pranje svih stavki u blagim deterdžentom ili baby šampona . Iscijediti višak vode iz materijala bez cijeđenje i uvijanje . Line - suho sve stavke ili stavi ih ravna . Ne stavljajte požutjelim tkanine u automatskom kosu , kaotoplina može uzrokovatiboja postaviti , što je još teže ukloniti .


od:http://vrt.98905.com/housekeeping/laundry/1016087567.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.