# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> praonica >>

Problemi s svilenih tkanina

Silk tkanina je proizvedena u Kini od svile od dudova svilca čahure već tisućama godina . To je dragocjen kao luksuz , tek nedavno pristupačne za mase . Zbog svila jedelikatna , prirodnih vlakana ,tkanina je često problematično . Promjene boje i mrlje su teško ukloniti , a novca mora biti nježno izvedena kako bi se zaštitila tkanina vlakna . Insekti , poput moljaca, hvatati vlakana u svilenom tkaninom , ostavljajući iza sebe sitnim rupama koje su gotovo nemoguće popraviti . Diskoloracije

Silk tkanina je sklona diskoloracije i bojenje . Mnogi kozmetički i frizerski proizvodi mogu mijenjati boju svilenih tkanina , kada su ti proizvodi uspostaviti kontakt sa svilom . Proizvodi s alkoholom , kao što su parfemi, toaletne vode , lak za kosu i alkohol , bit discolor i vjerojatno pogoršati svilenih tkanina . Nosite zaštitno odijelo ili omotati ručnik oko ramena , ako ste se prijavljuje na bazi alkohola proizvode za kosu ili kožu tijekom nošenja svilene odjeće . Sunčeva svjetlost će discolor svilu , i treba paziti da se objesiti ili dućan svile daleko od izravnog izlaganja suncu .
Potreba za delikatnu pranje

Ručno pranje svila je preporučio proizvođači TexereSilk , čak i kadalabel njegu specificira perilica rublja kao opcija . U bazenu , kombinirati toplu vodu s baby šampon , nježan pranja deterdžent ( namijenjen za donje rublje ) , ili nealkalni tekući sapun . Uronite svilu i lagano mješati tkaninu u sapunica za pranje svile , ali nemojte dopustiti dasvila ostati u vodi dulje nego što je potrebno . Isperite svilenih tkanina u čistom, toplom vodom sa žličicom kosa uređaj dodan uvjetovati svile vlakana . Nikada ne izlažite svile na klora ili bilo deterdžentom koji sadrži bjelilo . Bleach će raspustiti svilenih vlakana . Ako se odlučite za strojno pranje rublja svilenih tkanina , TexereSilk preporučuje postavljanje svilenih tkanina u mrežaste rublja vrećicu i pomoću delikatna deterdžent za pranje rublja . Operite svilu na delikatan ciklusa , sami ili s iste boje kako bi zaštitili svilu od boje drugih Rublje .
Brinuti za sušenje svilenih tkanina

Silk tkanina je vrlo delikatna i ne bi smjeli biti upletena iscijediti višak vode iz vlakana . Umjesto toga , pritisnite svilu između dva ručnika , čime su ručnici da apsorbiraju vodu . Objesite svilenu tkaninu na podstavljene vješalice daleko od izravnog izlaganja suncu . Razmislite dvaput prije nego koristeći odjeću za kosu da se osuši svilenih tkanina . Heat skuplja i štete svile vlakana i mogu mijenjati boje se koriste u tkaninu . Ako se odlučite za strojno suhom svilenih tkanina , TexereSilk preporuča fluffing svilu na postavci bez topline .
Moljac Rupe

moljci jedu svile i drugih prirodnih tkanina vlakna vrijeme ličinačke pozornici . Skrivene područja svilene haljine su posebno skloni moljac oštećenja : unutar šavova i rubove , pod ogrlicama i manšetama , a uz patentni zatvarači i gumbi . Svilenih tkanina oštećena moljaca , gotovo je nemoguće da se oporavi i obično mora biti skrpan umjesto ručno ušivenim jertkanina slabija kad nit je nacrtana kroz njega u blizini oštećene mjestu . Teško oštećena svilenih tkanina treba zbrinuti obeshrabriti daljnje zaraženosti . Store svilenih tkanina u hermetičan ili cedar - postrojilo ormari, kutije ili škrinje da obeshrabri Moth zaraženosti .

Što možete koristiti za pranje rublja Kada vam ponestane deterdžent za pranje rublja ?

To jeuobičajena domaćinstvu dilema . Vaš boca pranja deterdžent je prazna , i imate opterećenje rublja koja apsolutno mora biti učinjeno danas . Srećom , ne morate napraviti hitan trčanje u dućan . Šanse su , što su sredstva za čišćenje svoje odjeće

Více >