# >> Dom i vrt >  >> Housekeeping >> praonica >>

Soda za pranje alternativa

soda za pranje jetvar također poznat kao natrijev bikarbonat . Iako se ponekad naziva i sode bikarbone , to jepotpuno drugačija tvar . Soda za pranje se obično koristi kao alternativa tradicionalnim pranja deterdžent , posebice za one s alergijama ili reakcije na komercijalno proizvedenih sapuna . Alternativa za pranje soda vam omogućiti da deterdžent za pranje rublja kod kuće , bez da pronađu ovaj hard - to- naći sastojak . Soda za pečenje

Napravite vlastiti pranje sodu i prašak za pranje rublja pomoću sode bikarbone umjesto soda za pranje . Naribati veličine sapun puni sa starom sir rende . Ulijte ribani sapun u veliki metalni lonac i napunite s dovoljno vode kako bi u potpunosti pokrio sapun . Stavite lonac na laganoj vatri i miješajte s drvenom kuhačom , dok sesapun topi u vodu . Kiperi sapun i voda smjesu u veliku plastičnu kantu i dodati 2 litre tople vode . Pomiješajte sastojke zajedno i dodajte 2 šalice sode bikarbone , ponovno miješanje . Koristite 1/2 šalice na 1 šalicu smjese za čišćenje odjeće .
Borax Alternativa

Borax jeprahu materijal koji je sličan pranje bikarbone . Napravite vlastitu verziju soda za pranje ili pranja deterdžent prema rešetka barova sapuna dok imate 8 šalice sapun strugotine . Ulijte strugotine u lonac , vrh s toplom vodom i kuhajte na laganoj vatri . Smjesu izlijte u plastičnu posudu i dodati 8 šalice sode bikarbone i 12 šalica boraksa . Reakcijska smjesa se miješa sa drvenom kuhačom dok se to dobro pomiješa . Koristite 1/2 šalice smjese po opterećenje rublja .
Ocat Alternativa

Destilirana bijeli ocat će ostaviti svoju odjeću sa svjetlosti i svježeg mirisa . Ulijte 1/4 tekući sapun Kastilje u plastičnu kantu i dodati 2 šalice sode bikarbone i 1 šalicu destilirane bijelog octa . Nastavi miješanje smjese sve dokse distribuira preko ocat i smjesa počinje nalik sapuna . Koristite 1/2 šalice smjese s vašeg rublja .
Pravilno skladištenje

Prilikom izrade vlastite pranje bikarbone ili prašak za pranje , spremanje Gotovu smjesu u plastičnu posudu s trenu - na poklopcu . Postavite drvenu žlicu unutar spremnika za pohranu . Prije korištenja prah , promiješati sastojke pažljivo sa žlicom , pazeći da se sastojci dobro kombiniraju .

Kako očistiti Dirt mrlju na bijelu tkaninu

hrskav bijele košulje ili hlače čini čist, atraktivan modni stil . Međutim , ako ste dobili dirt mrlju na bijeloj odjevnog predmeta i ne treba voditi brigu o tome , da je mrlja mogla stajati zauvijek . Srećom , većina prljavštine mrlje nisu trajne .

Více >