Home & Garden >> Dom i vrt >> Housekeeping >> Stain Uklanjanje >> Content

Što uzrokuje Silver maraka na Old Keramika

? Keramika je napravljen od različitih vrsta gline koja je profiliranih da oblikovan i okorjeli u peći . Porculan , kamen, porculan , zemljani , lopta glina i fireclays sve se obično koristi u keramici , svako pružanje drugačiji stupanj keramike snage i boje . Zbog porculan i porculana glina zadržati svoju svijetlu bijelu boju nakon procesa pečenja, možda ćete početi primjećivati ​​srebrnih maraka , ili olovkom linija, na svoj ​​stari keramike . Srebrni ili aluminij Marks

Većina srebrne ocjene vidjeti na starom keramike može se objasniti vrlo jednostavno : to samo dolazi s opću uporabu . Ako koristite svoj ​​stari keramiku povremeno , ili čak samo za posebne događaje , na kraju ćete vidjeti srebrnih maraka . Srebrni i aluminijske posude se lako izgrebati površinu vašeg keramike - pogotovo akoposuđe glazura je izblijedio s vremenom - ostavljajući oznake . Da bi se to spriječilo , nikada slagati posuđe na vrhu keramike i nikada oprati svoj ​​stari keramiku u perilicu . Držite keramike vaze ili drugih ukrasnih komada nekoliko centimetara dalje od zidova ili površina kako bi spriječili grebanje .

Mineralnih sirovina

mineralnih sirovina može također objasniti zašto možete vidjeti srebrne tragove na vaša stara keramika . Gline koja je korištena kako bi vaš keramika je bogato mineralima . Ovi minerali , kao što su željezo oksid , aluminij, silikata , feldspata , kalcija , pa čak i razgradnju biljnog i životinjskog pitanju , su ono što stvaraju različite boje, snage i izdržljivosti u keramici . Ovi minerali se također mogu ostaviti srebrnih maraka - kao i kalcij , vapno i hrđe mrlje - na vašem keramike
Uklanjanje maraka

mogu. uklonite srebrne tragove s nekoliko različitih lijekova . Prvo , pokušajte brisanja oznake pomoću bijelu gumenu gumicu preko unakaziti . Također možete pokušati izbrisati tragove lagano ih trljajući pomoću fine švrljati jastuk i maziva kućanstva . Trljanjem sode bikarbone pastu na oznakama s vlažnom spužvom će također pomoći kako bi ih nestati . Ako su ocjene su još uvijek vidljivi , pokušajte s malo metal nokte na čistom krpom ili spužvom . Buff keramike s novom čistom krpom kada završite . Ako su oznake su iz mineralnih naslaga , jednostavno potopiti keramiku u full - čvrstoće bijelog octa za jedan do dva dana.
Čišćenje Keramika

Čišćenje svoje keramike vaze , posuđe ili druge ukrasne komada uz amonijaka i mješavine vode jednom godišnje će vam pomoći da zadržite svoj ​​stari keramiku izgleda kao nova . Potopiti keramiku u kantu napuni sa 2 litara tople vode i 1 šalicu amonijaka . Dopustiteposuđe za natapanje za punih 24 sati . Za posuđe , pranje posuđa samo rukom koristeći blagi pranje suđa i spužvu . Nikad oprati posuđe posuđe u perilicu .


od:http://vrt.98905.com/housekeeping/stain-removal/1016088505.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.