O Composite brodski materijal

Composite , ili projektirana , drvo jegrađevinski materijal izrađen od drveta ili drugih celuloznih materijala pomiješane s vezivom stvoriti materijal koji je jači , gušći i teži od samog drva . Kompozitni materijali mogu biti izrađeni kao furnira, šperploča ili kao konstrukcijskih materijala . Nove vrste projektirana drvo dali kuće rastući izbor atraktivnih mogućnosti za vanjske konstrukcije , kao što trijemovima i palube .
Povijest

Drvo jematerijal izbora kao vanjski brodski postao više popularan u 1970 . Početkom 1980 -ih , nove plastike i ljepila su u kombinaciji sa slamom i drugih otpadnih materijala , kao što su drvo čips i strugotine , u izradi palube materijala . Ti novi proizvodi nude izgled i obradljivost drva , ali oni su bili otporni više vode i zahtijeva manje održavanja . Zamjene za formaldehid - based ljepila i poboljšanim dizajnom povećali su prihvaćanje kompozitnih terase . Iakovećina palube dalje su građene od tlaka liječenih bora, Redwood , cedra ili mahagonija , uporaba kompozitnih šume povećao kao otvoreni palube i dnevni područjima postale bitne značajke kuće u proteklom desetljeću .

Značajke pregled

Standardni drvo - radno alata i pile mogu se koristiti s kompozitnim materijalima palube . Oni se mogu spojiti pomoću čavala i vijaka bez prethodnog bušenja ili drugog pripravka . Kompozitni palube odbori neće raslojavaju i ne treba biti zapečaćena . Neki je proizveden s šupljim jezgre kako bi se smanjili težinu i čine ga lakše nositi
Prednosti Screenshot

Kompozitni materijali dolaze prije završio . ; slikanje ili bojenje nije potrebno . Kompozitni materijali koštaju otprilike isto kao obrađenog drva , ali njihovi dulji život i niske održavanje zahtjevi mogu učiniti ih više ekonomično u dugoj vožnji . Materijali su dostupni u širokom rasponu od prethodno formirana komade koji se lako može sastavljenih u obliku ograde , stepenice i druge skupove zajedničke palube . Budući da su mnogi kompozitni materijali koriste vlakna , plastike i drugih materijala koji bi inače biti odbačene kao otpad , što se smatraučinkovito korištenje resursa .
Vrste pregled

Najpopularniji vrsta kompozitnih materijal koji se koristi za vanjske palube su drvo -plastika kompozitni ( WPC ) , polipropilena ili vinil ekstruziju proizvoda.
razmatranja

Bilo projektirana materijal koji otvori formaldehida treba izbjegavati . Alternativni smole se razvijaju za zamjenu urea , fenol- i melamin - formaldehida ljepila ( UF , PF i MF) izvorno koriste u kompozita . Poliuretana ( MDI ) smole ne oslobađaju formaldehid i smatraju otporni na vlagu i vodu .

Ideje za fontanu na trijem ispred Zida

trijem može bitiidilično mjesto sjesti i uzeti u prirodni krajolik koji okružuje vaš dom . No , možete napraviti svoj trijemjoš mirno povlačenje dodavanjem zid fontana . Zid fontana jedobar izbor za trijem jer zauzima manje prostora od većeg , kružni

Více >