Kako Ulijte kružni Beton Pad

zalivši konkretan jastučić za vrt ili služe kaokatu nadgradnja jeprojekt dobro unutar sposobnosti oduševljen do-it -yourselfer . Izlijevanje kružni jastuk , međutim , može se činiti kao više zastrašujuće izazov . Ipak ,jedini pravi komplikacija u zalivši kružni jastuk stvara kružni kalup . Ako je to prva faza je završena s pažnjom ,ostatak posla je isto kao izlijevanje pravokutnu ili kvadratnu pločicu . Pregled, što vam je potrebno
udjele
Hand malj pregled Rope pregled Nož
traka mjera
Osvježivač s navojnim dnu
valjkom stup pregled limenku boje pregled Lopata pregled Mali rovokopač ( po izboru) pregled 2 - by - 12 dobile ploče
keser
Penny nokti pregled Čelik Rebar
Snaga ili hidraulični Rebar bender /rezač pregled šljunka pregled tačke
Iron rake
Dirt nagovarati ili uređaja za komprimiranje pregled Wire veze
kliješta ili žica - kravata alat za pregled, Betonska mješavina pregled otpaci drva ( kao što je Zaostale 2 - by- 4 )
Bull float
ivica alata ( opcija)
Magnezij plovak pregled otpad šperploča daska pregled urezivanje funkcije
Upute
1

pogon veliki ulog u središtu radnog područja s ručnim maljem . Ovaj ulog mora biti najmanje lakat visina i dovoljno čvrst da se koristiti kao sidro . Izmjerite i izrežite na duljinu konopca koji je jednak radijus svog predloženog kružni betonski jastuk nožem i metar .
2

Jebeš veliki kist na kraju valjanje stup , a potom kravatu koja stup na kolca u oku otvor u dnu . Zakucavanje kist u boje može , povući crtu napeta i hodati po obodu kruga . Ako zadržite liniju napeto ipol ravno , što u konačnici slikati krug u travi oko uloga , obilježavanje opseg svog kružni jastuk .
3

Pogon više udjele sa strane Malj , obilježavanje izvan granica u intervalima 2 metra . Iskopati kružni prostor kopanjem iz SOD i prljavštinu na dubini od 11 centimetara . Ako namjeravaju izgraditi veliki betonski jastuk , koristiti bagerom umjesto lopatom .
4

Instalirajte 2 -po - 12 oblik zajednice oko unutar iskopanog prostora za stvaranje plijesni . Te zajednice su fleksibilni , tako da savijati ih da odgovara izvan ruba i pričvrstite ih na udjele s denar nokte i pandža čekić . Gdje god se oblik zajednice susret , voziti novi ulog i noktiju obrasca zajednice na to. Dodaj dodatne udjele gdje god je to potrebno pojačati zakrivljenost ploča .
5

Modaset 2 metra dijelova čelične armature s Rebar rezač /Bender , i voziti ove udjele oko interijera na obodu jastuk . Ulozi moraju biti postavljena 6 inča natrag iz perimetra , postavljene u intervalima od 6 metara , i 8 inča u armaturu mora ostati iznad površine tla . Ove čelične ulozi pružiti okvir za pojačanje mreže od čelika armature .
6

kiperi hrpe šljunka iz kolica i ispunite dno kalupa . Koristite željezne grablje širiti šljunka , i kompaktan je s prljavštine petljanjem ili napajanja uređaja za komprimiranje . Nastavak damping , širenje i zbijanje dok imate stan , 6 - inčni dubok sloj šljunka .
7

Izmjerite udaljenost između čeličnih udjela na suprotnim stranama kruga s trakom mjeru , a cut dijelovi armature kako bi se slagala one mjerenja . Most čelične udjele polaganjem armaturu prekodesna na lijevo osi ( ili X osi ) kruga , a zatim vezati armaturu na udjele sa žičanim vezama i bilo kliještima ili žice - tie alat , uzdižući ih 3 inča iznad šljunka . Ponovite postupak za top- to- bottom osi ( Y os ) stvoriti mrežu uzorak .
8

Pomiješajte betona u kolicima i to smetište u kalup . Uputite pomoćnika širiti betona sa željeznim grabljama kao što ste i dalje miješati i izvatkom konkretniji u kalup , ispunjavajući ga do ruba . Za veliki posao , dogovoriti da imaju dostavu kamion i sipati svoju betona .
9

poravnati površinu betona struganjem komad otpadnog drveta , kao što su2 - by - 4 , preko vrhu , koristeći drvo kao da jesušenje poda . Završi i glatke površine sa bull float , podizanje naprijed rub plutaju nešto kako bi se izbjeglo oranje mokri beton . Nacrtajte ivica plutaju oko stranama kruga , ako želiteslabljenja imati zaobljene rubove .
10

Pogledajte površine betonskog PAD -a tijekom narednih dva do tri sata , kako bi se na umu kada voda bazena na površinu , a zatim se resorbira . Nakon što se voda apsorbira , završiti i glatko beton s magnezij float .
11

Provjerite napredak betona nakon jednog ili dva sata pritiskom na njega prstom . Kada jebeton dovoljno teško odoljeti svoj ​​pritisak , ali još uvijek dovoljno vlažna da razviju otisak , izrezati uzorak utora za proširenje u jastuk . Nokautirati komad staro šperploča daske kleknuti na , kako bi proširio svoju težinu preko veće površine i izbjeći stvaranje dojmova , i izboriti utora na površini betona crtajući alat urezivanje preko njega . Širenje utor uzorak je do vlastitom nahođenju i veličini jastuk , ali u pravilu je potrebno za proširenje linije za svakih 10 četvornih metara betona .
12

Dopustiteda se stvrdne beton preko noći prije nego što se razbije uloge i oblik zajednice iz kalupa . Uklanjanje kalup će ostaviti tanak jarak oko vanjske strane jastučić , tako da ispunite to s ostatkom prljavštine .

Patio dizajna izrađena od sipkog materijala

Izrada vrt prostor bez ulijevanja betona može dati atraktivne i korisne površine . Ugradnjom kamenčiće , drvo i uređenje biljnih posude , na primjer , možete izgraditi vrt prostor s vremenom kako bi odgovarao svoj ​​raspored . Korištenjem pokretnog m

Více >