Zašto nije moj ogradom Zap

? Ako ima dovoljno zap izazvatiživotinja razmisliti o postupku ,ogradom čini prilično bezvrijedno barijere . Iakopotpuno mrtav ograda je sigurno problem , tako da je onaj koji ne nosi dovoljno napona kako bi vaš stado ili donošenje divljači ga poštujem . Neki testeri samo naznačiti je liograda je " vruće" ili " ne ", informacija da nije puno koristiti samo po sebi , prema David Pratt sa Sveučilišta u Kaliforniji kooperativne . Uz malo odstupanja za pasminu ,električna ograda trebala nositi najmanje 4.000 volti . Uzemljenje

Zanemarivanje instalirati adekvatnu uzemljenje ječest problem s undeperforming ogradom . Za struju bi dovršili krug vratio na punjač , morate voziti najmanje tri metalne šipke , svaka 6-8 metara u dužinu i odmaknuta , u zemlju . Prekratko šipke ili premalo može lako uzrokovati ograda pružiti slab zap ili možda čak uopće nema . Šipke mora biti vezan za jednu drugu , a zatim natrag u punjač .
Metal

Ako vaša ograda ne prikazuju pravilno potres , također provjeriti da li su ne miješanja različitih vrsta metala . Na primjer , čelične žice u prilogu bakra bi mogli raditi za kratko vrijeme , ali s vremenom elektrolize uzrokuje koroziju , što slabi napon . Isto tako , nikada ne koristiti bodljikavu žicu u električnom ogradom . Iako je electrifies dobro , životinje mogu biti upleteni u njemu i dobiti dovoljno dugo izlaganje šok da ih ubije .
Punjač

dobra ograda punjač može biti skupo , ali to jemotor koji pokreće cijeli sustav . Izgradnja velika potražnja ogradom i spaja na underpowered punjač jegubitak vremena i novca . Stoka će prošetati kroz žicu na putu van i divlje životinje će se smiju na njega na putu u. posegnuti duboko u novčaniku za tu stavku i osigurali da se nove ograde isporučuje kakve ZAP , što ga čini vrijednim .


Dno Wire

Mokro vegetacija može dovesti do kratkog spoja u vašem ogradom , što je Deader nego kvaku . Držite oko na donjem žice i uvjerite se trava i korova nikada rastu dovoljno visoko da se miješam. Drugi pristup je da instalirate donju žicu na potpuno drugačiji sustav naplate , a zatim ga isključiti kada je trava previsoka . Gornji žice i dalje će biti elektrificirana , a možete se obratiti na dno žice na leđa kada se oko brige za visoku travu .

Kako Laika Double Debeli zid

cigla zidu može bitidekorativni dodatak oko dvorište , vrt ili uz nogostup . Mnogo putaosnovni zid je sklopio s betonskim blokovima , a zatim suočen s cigle , ali možete izgraditi samostojeći zid s dva kolegija , ili slojeva , od cigle . Provjerite l

Více >