Kako stvoriti Terracing

Terracing daje inače - strma dvorištu ravne korake za vrtlarstvo . To sprječava otjecanje i eroziju , činećidvorište više ekološki i biljka -friendly . Načela iza stvaranja vrtne terase su jednostavne , ali što je sniženje traje planiranje i fizički zahtjevan posao . Stvaranje velike terase na blago kosom terenu , bez podrške zidova je moguće , ali većina terase zahtijevaju drva , ploče od metala ili betonske blokove kako bi osigurali terase na mjestu . Drvo jenajlakši i najjeftiniji materijal za terase . To je ono što vam je potrebno
Mjerna vrpca
lopatu Screenshot klade, cementnih blokova ili drugog nosivog materijala
Drill
metalni šiljci ili cijevi
Hammer
Show More upute

1

Odredite veličinu budućim terasama gledanjem na brežuljku , obilježavanje gdje bi trebao biti smješten na terasama , a mjerenje terasama ' željene dužine i širine . Izmjerite uspon i vožnji padina , tako da je moguće izračunati dubinu Svaka terasa -a .
2

Izračunajte dubinu Svaka terasa -a . Podijeljeno uspon padina po broju terasama . Ako je nagib je vožnja je 20 metara , aplan je da se četiri 5 - stopalo dugo terase , podijelite uspon na padini s četiri. Nagib s porastom 12 metara i četiri terase treba svaki terasu 3 metra visok ; Nagib s porastom 8 metara i četiri terase će imati 2 - stopalo visok terase .
3

Izrežite drvo na pravo duljina za svaku terasi jednog prednjeg podršku zid i dva bočna potpora zidovi . Alternativno , brojati koliko betonske blokove ili cigle potrebno izgraditi pravu veličinu terase zidova . Terasi zidina baze započeti u podzemlju , tako da faktor u malo dodatnog materijala za smještaj podzemlje zidu je . Drvena 2 - noga terasa zid treba jedna noga ilimalo manje od podzemnih dubina za stabilizaciju . Teški blokovi potrebno plići jarak .
4

kopaju jarak na brežuljku u podnožju , gdje je prednji zid najnižoj terasi ide . Napravite rovmalo šire od drvenih ili cementnih blokova , tako da su se uklopili u sebi rova . Na drvenoj podršku zid , kopaju jarak oko duboko kao jedan - pola visine zida podršku . Uvjeritedno rova je razini .
5

kopanje rovova , gdje su terase bočni zidovi idu , pazeći rova dna su na razini s donje strane prednje rovu .
6

Stavite drvo komada ili betonske blokove na mjesto u rovovima i čvrsto pakirati tlo oko njih . Ako su cementni blokovi su presvijetli za formiranje stabilne zid , pričvrstite ih na mjestu s jakom zidane proizvoda .
7

Izbušite rupe kroz drvenim zidovima podrške prema podu .
8

Pound metalnih šiljaka ili cijevi kroz rupe i na terenu drži zidove na mjestu . Za cinderblock zidova, funta metalnih šiljaka ili cijevi kroz rupe u blokovima i na terenu . Za druge vrste zidanih materijala , slijedite upute proizvođača za izgradnju sigurne zid .
9

Provjerite razinu terasa strane lopatom tlo sa stražnje terase popuniti ispred terase .

10

Ponovite ovaj postupak , izgradio terase uzbrdo .

Kako izgraditi Povišena kreveta s naslagani Rocks

Kreveta podignuta postajusve popularniji način za podizanje malih vrtova . Oni nude niz pogodnosti za povremeni vrtlar , poput ublažavanja leđa i bol u zglobovima , jednostavnije upravljanje tla, i više kompaktan i organiziranog izbor voća i povrća .

Více >