Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> uređenje Osnove >> Content

Crijep Odvode vs . Mole Odvode

Crijep odvode i krtica slivnici su podzemni odvodni sustavi obično koriste u poljoprivredne svrhe . Crijep odvode koristiti cijevi i šljunka instalirane ispod površine izmijeniti mokre uvjete u tlu na dugoročnoj osnovi . Mole slivnici su kanali urezana u tlo s krtica plugom , koji se koristi za više privremenih situacija . Oni već koristi često u Velikoj Britaniji ; pločica ispusti pokrivati ​​tisuće kilometara poljoprivrednog zemljišta u Sjevernoj Americi . Podzemna odvodnja

Mokro tlo je štetno za poljoprivredne produktivnosti . Ispodpovršinski sustava odvodnje izmijeniti mokre uvjete za situacije u kojima površinske odvodnje neadekvatno, kao što su ravne tla i područjima s visokim stolom vode . Opsežna pločice - cijevi - drenažu pokriti poljoprivrednog zemljišta u Sjevernoj Americi . Mole slivnici su skromnije krljuštima Dubinskoga odvodni sustav ; odvode vodu koja ulazi u tlo od gore , a ne podzemnih voda . Mole slivnici su izrađene od oblikovanja tla s cijevi i šljunka povremeno koriste .
Pločica ispusti

pločica sustava odvodnje se sastoji od perforirane cijevi položenom u plitkom rovu postrojilo šljunkom i geotekstil tkanina . Oni hvatanje vode u tlu i podzemne vode za infiltracije Njihova instalacija obuhvaća takva velika područja pločica slivnici imaju utjecaj koje mijenjaju na odvodnjavanja poljoprivrednih zemljišta . Iako oni zahtijevaju održavanje pločica slivnici su dugoročni sustava odvodnje koje čine najveći dio poljoprivredne infrastrukture , okretanjem marginalne tla u proizvodne one .

Krtica odvode
< p > krtica slivnici su nezaštićene kanali formirana u glinenoj podzemlje povlačenjem opremu -krtica - kroz tlo . Tlo treba biti najmanje 35 posto glinena , kako bi se držati oblik kanala nakonkrtica prošao . Mole odvode trajati duže u kratkim dužinama , jerse voda brže prazniti . Oni se često koriste za kratkoročne svrhe , kao što su sezonske poplave ili povratiti slane tla , a gdje je trošak jeograničenje .
Životni vijek od pločica kanalizaciju i Mol kanalizaciju
< br >

pločica ispusti postati manje učinkovita ako se perforirane cijevi ili poslovnice postati začepljen . Često smo zamijenjen u tom slučaju . Kontinuiranog održavanja zadržati pločica odvode radi, oni mogu biti povučen prilikompromjena u korištenju zemljišta iz poljoprivrednog . Mole odvodni kanali mogu trajati nekoliko godina ili nekoliko dana . Prateći Voda se u kanalu umjesto pražnjenje može uzrokovatikanala kolaps ; ovaj rezultat je uzeti u obzir , alivremenski okvir nije nužno predvidljiva .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-basics/1016091027.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.