Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> uređenje Osnove >> Content

Domaći Cement

Izrada cementa zahtijeva veliku specijalizirane opreme , uključujući i 300 metra dugoj , 15 -noga promjera horizontalne cijevi , a temperatura oko 3000 stupnjeva F. Dakle, kada ste rekli da ste zainteresirani za izradu " domaći cement , " vjerojatno znači " domaći betona . " Vi niste sami . Dok većina ljudi koriste riječi " beton " i " cement " sinonimi , oni nisuista stvar . Cement je fino mljeveni smjesa silikata , aluminati i kalcija i željeza spojeva . To jeključni sastojak u oba morta i betona i obično se opisuje kao ljepilo koje čini sve držati zajedno . Beton

beton obično sadrži cementa, pijeska, vode i kamenja različitih veličina i oblika . Stijene skupno nazivaju agregata . Beton se koristi u strukturnim komponentama : Izgradnja temelja i težina - nosače stupova u velikim strukturama , uključujući i masivnih brana ; u temeljima i ploča podova u manjim zgradama i kućama ; iu manjim projektima kao što su asfaltiranje prilaze i osiguranje ograde i spremnika postove . Namjena od betona određuje što vrste agregata morate uključiti u mix .
Korištenje Domaći betona

beton ječest sastojak za mnoge kuće projekata. Dok su neki projekti mogu biti učinjeno od strane jedne osobe , one koje uključuju miješanje i nanošenje betona ili druge mješavine cementnih može biti lukav za jednu osobu za skinuti . Ako ste nikada nije radio s cementa , žbuke ili betona , te bi trebao uzeti u obzir dobivanje pomoći ili iznajmljivanje ugovorna tvrtka . Akoprojekt je mala i želite to učiniti sami , vi ćete imati više uspjeha ako proizvoditi svoje mješavine cementa u malim serijama . Trebat će vam samonekoliko materijala i alata , ovisno o tome koristite li ravno cement, mort cementa na bazi ili betona .

Agregati za beton
< p > Agregat je sve kruto , ne- cementne sastojci koji se koriste u betonu . Agregati su granulirani materijali koji utječu na svojstva konačnog proizvoda betona . Agregat može biti gruba , poput zdrobljenog kamena ili šljunka , ili novčanom kaznom kao pijesak . Prilikom odabira agregat da se miješaju u beton , najbolje je da odaberete agregata koji su izdržljivi i jaki . Pješčenjaka , na primjer , jeloša agregat miješati u beton . Beton mora biti trajan teškim elementima i vremena , pamaterijal poput granita će bitibolje agregata . Također je potrebno da biste bili sigurni da ste izabrali agregati ne reagira kemijski sa mješavinom cementa .

Proporcije sastojaka

Opće pravilo je da za svaki kubni dvorište od betona , morat ćete šest vreća cementa . Također ćete trebati i do 6 litara vode za svaku vreću cementa koristi . To je teže da se odredi količina agregata za korištenje . Izračunajte ukupan obujam agregata koje je potrebno koristiti oduzimanjem cementa sadržaj s betonskog mokro gustoće . Sadržaj slobodne vode se oduzima od broja prethodnog . Možete pronaći programe na internetu koji će vam pomoći s ovim izračunima , ili možete dobiti pomoć od stručnjaka na lokalnoj trgovini home poboljšanje . Da biste bili sigurni da su izračuni u pravom rasponu , imajte na umu opće pravilo da agregata trebao bi do 60 posto na 75 posto u svježi beton .
Miješanje betonu

Nakon određivanja proporcije materijala morat ćete u svom betona , vrijeme je da se miješati sve sastojke zajedno . Prvo , miješati cement i vodu te dobro promiješajte da se formira jak tijesto . Više cement koristite ,težeZalijepi postaje . Nakon miješanja ove dvije zajedno , dodajte agregata i miješati materijale dobro . Kao što radite , pazite da se miješaju beton često ; agregati imaju tendenciju da potone , čak iu tvrd smjesu . Odmah koristiti beton nakon što ga miješati , jer počinje otvrdne minutucementa i vode dolaze zajedno .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-basics/1016091057.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.