Moj dvorištu nema tla

Odgovorni dom graditelji zalihe humusa u uglu puno tijekom procesa gradnje tako da se može preraspodijeliti tijekom dvorištu jednomdom je izgrađen . Povremeno , ipak, home graditelji ukloniti gornji sloj tla , ostavljajući homeowner s bezizrazan - tvrdi , beživotno tlo ispod . Biljke neće primati hranjive tvari ili kisika koje su im potrebne kako bi rasti i na ovom tlu . Obnoviti ga , ako je moguće , ili ga zamijeniti . Prednosti tla

tla jeprvi sloj zemlje . Bilo je mračno , labav i pun organskog materijala . Dobro tla pruža biljke s hranjivim tvarima koje su im potrebne , a to isto vrijedi i vlage , pa im omogućuje kisik da slobodno teku . Podzemlje naći ispod tla obično ima više gline , sol ili limete . To je često teško i teško raditi . Neki zemljištima su bolji od drugih . Prije nego li dići u skupe tla , iskopati neke od podzemlje i poslati ga na komercijalnoj laboratoriju ili sveučilišnog produljenja za testiranje tla . Akotlo je prilično niska u soli i ima pH vrijednost između 5,5 i 7,5 , možda ćete biti u mogućnosti to spasiti od strane tilling u vapno , gnoj , kompost i treseta mahovine . Pitajte test tlo tvrtka za preporuke o izmjenama i količinama .
Kupnja tla

Iako tla se prodaje u vrećama po rasadnicima i dom centrima , kupiti u rasutom stanju na krajolik opskrbu poduzeća za velike projekte . Bulk tlo je ekonomičniji i uređenje tvrtke mogu isporučiti veliku zalihu na vašem dvorištu . Pregledajte humusa prije nego što ga kupite , iako. Tla nije regulirano i što kupuju ne mogu biti tla na sve, ali podzemlje . Potražite tlu koje je prikazan i slobodan od stijene, krhotine ili smeće . Osjetite tlo . To bi trebao osjećati labav i mekana , niti zrnata ili ljepljiva . Ako razredi zajedno kada ga stisnuti , to je vjerojatno glina tla , što je teško dok i pretešku osigurati dobru drenažu za biljke . Tlo da izgleda pješčana ili osjeća zrnata ne drži vodu ili hranjive tvari dobro .

Razmislite o kupnji malu količinu tla i poslati ga na sveučilišnom proširenje ili komercijalne laboratorij za ispitivanje tla . Test analize tla pH tla , razina soli i teške metale , osiguravajući da kupujete kvalitetan proizvod .
Iznosi

bi se utvrdilo koliko humusa se kupiti , prvo shvatiti područje mjereći širinu i dužinu vaše partije; pomnožite The Times duljine širinu kako bi dobili četvornih metara , odnosno područje . Odlučite koliko centimetara tla trebate dodati u dvorištu . Ako vaš podzemlje je prilično dobar , možda ćete biti u mogućnosti da biste dobili daleko sa 4 inča tla . Dodajte 6-8 cm od tla do lošeg podzemlje . Podijeliti broj centimetara koje je potrebno za 12 ; pomnožite taj broj sa trga noge vaše puno da se ukupan broj četvornih kubičnih metara tla potrebno . Većina bulk tla se prodaju u kubičnih metara , a ne kubnih metara . Podijeliti broj kubičnih metara potrebnih 27 dobiti ukupno kubičnih metara potrebne . Kao opće pravilo , 1 kubni yard obuhvaća 100 četvornih metara sa 3 inča tla .

Razmatranja

Kupljen tla mogu već biti kompost i dopune tla , ali ćete najvjerojatnije morati dodati dodatne izmjene . Položite 2-3 centimetara komposta , stajnjaka ili treseta mahovine po tlu i do njega se na dubini od 8 inča . Ove izmjene i dopune poboljšati drenaža , dodajte hranjive tvari i poticati rast mikroorganizama koji koristi biljke . Zamjena i poboljšanje tla je skup i dugotrajan , ali će uštedjeti novac kasnije . Biljke uzgojene u dobrom tla su zdraviji , snažniji i zahtijevaju manje vode i gnojivo od onih odrastao u siromašnoj zemlji .

Kako dodati rubnik žalbu Uz DVOSTREŠNE Dormer Tijekom trijem

Ako ugrađujete DVOSTREŠNE Dormer ili već imate nad svojim trijem , što vjerojatno već cijeniti dodatni prostor u njoj i karakter Ona dodaje da interijera arhitekturu kuće . Na otvorenom , ipak,Dormer mogu bititrn u oku . Za izradu kuću s dobrim rubni

Více >