Beton vs . Asfalt vs . Popločavanje

Bilo da grade prilazu, nogostup ili vrt , pravo odabira materijala je ključno za dobivanje najbolju vrijednost za svoj projekt . Beton i asfalt se izlio i spljoštene , stvarajući glatku i ujednačenu površinu . Popločavanje , naprotiv , smješteni su u međusobnom uzorak , stvarajući zanimljiv , teksturom izgled . Sva tri materijala su izdržljivi i svaki ima svoje prednosti i mane koje bi trebali težiti, pažljivo vidjeti što je najbolje za vas . Izgled

Asfalt jeobičan , glatka , crna sloj . To izgleda uredno , ali bez osobitosti kad ste ga instalirali , a to može nestati i crack kao što dobi . Beton također ima relativno običan izgled , ali to ne dopušta više opcija . Na primjer , možete obojiti ili mrlju betona u različitim bojama . Kao i asfalta , to će nestati , a može razviti pukotine . Popločavanje može se sastojati od betona , opeke ili prirodnog kamena . Oni dolaze u raznim veličinama , oblicima i bojama, a dobila isprepletena dizajn . Mnogi korisnici ih vide kao najatraktivniji opciju .

Površina i održavanje

Oba betona i asfalta oblik, glatku površinu . Ako zaliti beton ili asfalt kolni ulaz , to će biti pogodna za igranje košarke i druge sportove , kao i vožnje automobila . Kad asfalt zaoštri , može početi lagano topi , što može učiniti manje idealan za vrlo vruće klime . Tijekom vremena ,površine od betona i asfalta može ispucati od odmrzavanja i smanjuje u zemlju ispod , tako da su oba materijala potrebna povremena popravak . Popločavanje su dovoljno glatka hodati ili voziti , ali ne može osigurati glatku površinu dovoljno za prilazu sportskih entuzijasta . Popločavanje zahtijevaju vrlo malo održavanja , osim povremeno resetiranje i brtvljenje finišera kao i oni riješiti .
Cijena

cijena koju plaćaju ovisi o materijalu koji koristite i kako planirate li ga instalirati . Ako planirate imati sve instalirano od strane izvođača , asfalt jenajjeftiniji , praćen konkretnim i konačno opločnika . Malo kuće imaju znanje i opremu za instalaciju vlastiti asfalt ; Međutim , beton je jednostavnije instalirati za prosječnog homeowner . Popločavanje su nešto vremena i teško instalirati , jer morate instalirati ih rukom , ali ona je u sposobnosti ozbiljnih do-it -radinost . Ako imate stručnost , instalacija betona ili finišera može bitipovoljnija varijanta . Ako možete izvor spašavanje finišera , možete spremiti više novca na poslu .
Equity

cijena koju plaćate za instaliranje kolni prilaz ili šetalište je proporcionalna kuće equity ste dobili od njega . Jeftin betona i asfalta može neznatno povećati svoj ​​dom vrijednost , ali opločnika dodati daleko više kapital . Skupljifinišer ,više će povećati svoj dom vrijednost . Kamene pavers sunajskuplji , ali oni također povećati svoj ​​dom vrijednost, a slijedi je cigle i betona .

Kako dizajn Krajolici Online

Nakon što je običaj krajolik dizajniran i instaliran može biti vrlo skupo . Obučeni profesionalci mogu biti bolje prilagođen za velike instalacije . Međutim , možete stvoriti jednostavan dizajn za besplatno online bez prethodnog treninga potrebno. Na

Více >