Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Biljke >> Content

Što se biljka pod mojim šarolik Javor

Šarolik javor ( Acer platanoides " variegatum " ) raste na 50 - metara visok . Njegova gusta hladovina pod baldahinom je izazov krajolik . Jer trava ne uspijevaju u takvim uvjetima , to je lakše okrenuti područje oko Maple prtljažniku u kultiviranim krevet nastanjen vole sjenu ukrasi . Bršljan

Kad je u pitanju pokrovnost , bršljan ( Hedera helix ) obavlja dobro u sjeni , koji se prostire na površini u dubokoj tepihu zelene . Raste dobro u lošim uvjetima tla , a može se popeti na drvo deblo . Godišnji obrezivanje lako kontrolira loze . Mature bršljan proizvodi male bijele cvjetove i otrovne crne bobice . Postoji nekoliko različitih vrsta , uključujući i one s različitim oblicima lišća . Biljka raste do visine od 8 inča .
Hosta

hostas , koji se nazivaju trputec ljiljane , su hlad -voli trajnice koje rastu velike, upadljiv lišće zeleno a krem boje . Biljke umrijeti natrag u jesen , ali ponovno se pojavljuju od svojih korijena u proljeće . Lišće zrele biljke doseći i do 18 cm u visinu i poslati uspravno cvjetni izdanak tijekom ljeta . Mnoge vrste Hosta dostupni su s različitim oblicima i bojama lišća . Uobičajene vrste uključuju Blue Angel , Blue kadetskoj, kraljevski standard i šećer i vrhnje .
Periwinkle

Common zimzelen ( Vinca minor ) jesvestran , šireći groundcover koja uspješno raste u suncu ili hladovini . Dokbiljka proizvede više od svojih osebujnih pet petaled lila cvijeća kada je odrastao u suncu , lišće zbivati ​​bolje u hladu . Za najbolji učinak , početi s 2 - godišnje biljke postavite na 9 inča apart i oploditi svakog proljeća s oko 7 kg. od 10-10-10 gnojiva na 1.000 četvornih metara . Zimzelen tolerira košnje u rano proljeće , ali podići kosilicu na najvišu postavku .
Fern

Akoprostor ispod vašeg šarolik javora ostaje vlažna za veći dio godine , paprat može bitidobar izbor . Paprati tolerirati , pa čak i napredovati u gustom hladu , gdje je njihov prepoznatljiv otvorenih lista struktura čini vizualno zanimljiv kontrast guste groundcover i širokih listova i većina drugih hlad- tolerantni biljaka . Paprati u rasponu odzajedničkeegzotično , sa sortama poput jesenskog paprati , Holly paprati , Lady paprati , slikano paprati , rijeke paprati i osjetljiva paprat bude lako dostupna u većini područja .
< Br >
od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-plants/1016018786.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.