Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Biljke >> Content

Elizabetanskih bilje , biljke i njihove koristi

elizabetanski vrt bio puno drugačiji od vrtova od onih ranijih srednjovjekovne i renesansne ere , kada vrtovi prvenstveno su namijenjeni uzgajati hranu ili lijek . Kraljica Elizabeta je interes bio u nove i uzbudljive biljaka koje joj Kraljevske mornarice je vraćaju s egzotičnih putovanja . Vrtovi su više koristi za zadovoljstvo nego nužnosti . William Shakespeare je imao utjecaj na vrtove u tom razdoblju, a on je spomenuo mnoge biljke i cvijeće u njegovom stihu i drame . Elizabetanskih vrtovi su bili formalni s konkretnim rješenjima koja su često projektirao je arhitekt koji je izgradio stanove . Biljke za zidove

Formalne vrtovima elizabetinskoj vremena su obično kvadratnog ili pravokutnog oblika i može biti mala ili zauzimaju veliku količinu zemljišta . Oni su obično imali zidovi od kamena , zemlje ili usko raspoređene biljke pristupiti kroz strateški postavljena vrtnih vrata . Biljke koriste kako bi zidove i sami bili rame visoka ili viša . Holly , kalina , tise i gloga napravio guste živice na zidove . Penjačicama koje su također zaposleni uključene ruže i kozja krv . Ponekad su zidovi ukrašeni voćkama vezani uza zid u obliku ventilatora , nazvao osmanluk , čime plod se uzgaja čak iu malom vrtu .

Biljke koje se koriste za putova
< p > Biljke koje su se koristile u pješačkih staza bili namijenjeni da se gazi nakon emitirati svoj ​​lijep miris . Bilja kao što su timijan, watermint , kamilice i Barnet uvjetom miris u vrt . Oni su se također koristi kao začin za hranu ili lijekovi za stanja kao što su nesanica .
Biljke koriste za hlad

mnogo drveća i grmlja velike koristi su pružiti osjenčano područje sjesti i uživati​​vrući ljetni dan . Willows , kalina , glog ili bijeli glog , javori , platane i mnoge druge stabla ponudio hlad pod kojima kamene i drvene klupe pozvani posjetitelje sjesti i uživati ​​u pogledu .

Postrojenjima za Skloništa
< br >

to jeuobičajena praksa da stavite nasip u velikom formalnog vrta . To su bili kružni područja s neke povišene i do 30 metara visine. Ilinepristojno zgrada ili sjenica bio isporučen ponuditi zaštitu od elemenata i osigurati mjesto za uživanje u obroku . Zgrade su se zvali bankete kuće i imao Vininga biljke koje rastu na njima za opskrbu hlad i zaštitu od kiše i vjetra . Bay , rue , bršljan , grožđe, nar , krastavci, kozja krv , ruže i sve ostalo što bi se popeti bi milost stropovi kuće ili sjenica . Mnogi od tih biljaka su također koristi za ukrasiti hranu .

Postrojenjima za ivica

Unutar vrta , područja su definirana pomoću ivica biljke . Ove vrste biljaka također su korišteni u stvaranju labirinata gdje posjetitelji strateški bi bi svoj put s jednog kraja na zavojitim stazama dodrugoga . Čvor vrtovima i dalje biti popularan ,tip vrta koristi u prethodnim razdobljima da navedene keltski čvor obrasce . Gledano odozgo , to je napravio lijepe geometrijskih oblika i dizajna . Granice su osigurana pomoću lavande , germander , SANTOLINA , šimšir ili ružmarina . Viši granice za labirinata iskoristio je tisa , Holly i ostali hedge biljke . Unutar granica bila mnogo različitih cvijeće i biljke koriste u kuhinji , za medicinu ili protjerati neugodne mirise dan . Oni uključuju mažuran , ukusan , lavanda, jaglac, tratinčice , marigolds , ljubičice , ruže , Columbine , izopa , nevena i Dianthus .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-plants/1016018836.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.