Plijesan na tlu na biljku

Kao i većina porozne površine , biljke sadrže plodno plodno tlo za kalup . Plijesan se može pojaviti na tlu houseplant u obliku bijelog , chalky materijala , a dok to rijetko uzrokuje štetu same biljke , to ne stvoriti izvor plijesni u zraku da ćete vjerojatno želite ukloniti . Uzroci

Plijesan spore prebiva u poroznim, vlažnih materijala . Budući da je tlo prirodno upija i sadrži vlagu za dugo vrijeme , što omogućuje zraku čestice plijesni da postanu aktivni . Tlo plijesni također može rezultirati iz pepelnice , gljivice koja prikuplja i raste najčešće na lišću i mogu se širiti na druge dijelove biljke . Ostali faktori uključuju nedostatak sunčeve svjetlosti i cirkulaciju zraka .
Poboljšanje Strujanje zraka

ubrzanje protoka zraka može ubiti spore plijesni crtajući vlagu prema van i pružanje biljke izvor toplog zraka . Možete postignuti povećana cirkulacija zraka postavljanjem tvornicu u blizini otvorenog prozora i pomoću lopatice ili drugi mali alat razbiti tlo . To će omogućiti da zrak prodrijeti dublje u tlo . Ako imate višak plijesan pojavljivati ​​na vašem tlu , vi svibanj također žele uzeti u obzir re - zalijevanje biljka s novom zemljom .
Ograničavanje relativna vlažnost

Budući kalup zahtijeva vlagu da ostane aktivan , to uspijeva najbolje u okruženjima s visokom razinom relativne vlage . Ako živite u pretjerano vlažnom okruženju , poduzeti korake kako bi unutrašnjost svog doma kao suho što je više moguće . To možete postići tako da pokrenete vlažnosti zraka ili klima uređaj kada se pojavi visoka vlažnost zraka . Ako se samo pojedina područja vašeg doma pogođeni visokom vlagom ( kao što su slabo izolirane područja ) , razmislite pomicanjem biljku na manje vlažnom mjestu .
Pepelnica

Ako je vaše kalup javlja kao rezultat pepelnice , možete donijeti problem pod kontrolom slijedeći navedenih prijedloga osim rezidbe mrtve i pljesniv lišće . Ako imate pepelnica , primijetit ćete zapeći ili lagani , web - kao premaz na neke od lišća . Obriši ove lišće zaustaviti gljiva od širenja i dalje, i primijeniti komercijalni fungicida sigurno za biljke .

Najbolji Biljke & amp ; Drveće za Oklahomi

Sjeverna Oklahoma se nalazi u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 6 , s južne polovice države nalazi u zoni 7. zimskim temperaturama u državi i prije ponekad doći između nula i 10 stupnjeva ispod nule celzijusa . Topline ljeti jedivlja k

Více >