Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Biljke >> Content

Landscaping ideje za sva godišnja doba i zimzelene biljke

evergreena osigurati lijepu i dosljedne boje u svom vrtu . Zimzelene biljke dolaze u različitim oblicima i veličinama , a neki čak i pružiti lijepe proljeće i ljeto cvijeće . Kad god se odlučite za krajolik područje , prvo utvrditi koliko je Sunce vaša biljka će dobiti svaki dan , kakvu vrstu tla imate i koliko vode će doći do stranice . Sadnja sorte koje uspijevaju u svom rastućem području je od vitalnog značaja za bujnom, zdravom vrtu . Žarište

zimzelene biljke napraviti savršen žarište u svom vrtu kao oni ostajuisti tijekom cijele godine . Malo plače oblik japanskog Cedar jelijepa izbor . " Taisho Tamasugi " jeraznolikost japanski Cedar koja raste samo na 20 metara visok s prekrasnim tamnim zelenim iglicama . To je jednogodišnja iz zone 5-7 . Accent ovo stablo s Purple Gem Rhododendron , drugi zimzelen grm razmetanje prekrasne ljubičaste cvjetove u proljeće . Plant Cimet paprat ili zeljaste trajnice poput daylily oko japanskog Cedar za oku zaslonu .
Vjetrobran

Kao evergreena zadržati svoje lišće ili iglice tijekom cijele godine , što bisavršena vjetrobran za sklonište svoje kuće ili vrta . Četinjače poput sibirske smreke suodličan izbor . Uzgoj na 35 metara visok i širok 10 metara , Sibirski Jela uspijeva u punom ili djelomičnom suncu i , kad se utvrdi , je suša otporan . Ne gužva svoje biljke kako bi ubrzao zaštitu . Biljke će se s vremenom početi natjecati za vode i hranjivih tvari . Plant je zateturao , paralelna reda stabala za optimalnu zaštitu vjetra .

Hedge

Za privatnost ,zid evergreena se ne može pobijediti . Za cvjetnice zimzelene živica , biljnog planinskog lovora . Ovaj zimzeleni grm naraste do 8 metara visok i pruža tijekom cijele godine interes za vaš vrt krajoliku . U proljeće i ljeto u , tamni sjajni listovi su gotovo skriven od nakupina ružičastim ili ljubičastim cvjetovima . Planinski lovorike su hrabar od zone 5-9 i radije svjetlo hlad i nešto kiselo tlo . Ova zimzelena uspijeva u vlažnom tlu . Osigurati debeli sloj , pet ili šest inča, od malča oko korijena ove grm za najbolje rezultate .

Pozadina

evergreena suodličan izbor za usidriti krajolik . Biljni strši evergreena za godinu - oko pozadina za ostale biljke što se mijenjaju godišnja doba . Plava Jela ima meku plavo-zelenu iglu i raste do 60 metara visok i širok 20 metara . To je lijepa zasađena uz širokog lišća bjelogorice s jarke boje jeseni , kao što su javor ili tekućina Amber .

Ivica

zimzelene grmova poput šimšira napraviti savršen niske granice između područja vašeg vrta ili uz nogostup na rubu vrtnu stazu . Boxwoods narasti do dva metra i dopuštaju više vrtovima . Oni zahtijevaju stalno obrezivanje zadržati svoj ​​oblik . Oni rastu iz zone 5-8 i imaju blijedo zelene do tamno zeleno lišće , ovisno o sorti .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-plants/1016092157.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.