Što jeHedge Maze

?Labirint jedrevna uređenje Uređaj se sastoji od upletena putu , često uz oštar zaokret zaobilazna ili ćorsokaka koji može zbuniti posjetitelja poprijeko svoje korake . Mazes i labirinti također koristi za meditaciju , s posjetitelji usmjerena na molitve ili duhovne misli dok hodate u određenim obrascima . Labirinte može biti označena s kamenjem na terenu ili prereže žitnim poljima , ali hedge labirinte , s gustim grmljem zidova , sučesta pojava u imanja i parkovima . Duge labirinte

Ljubitelji Harry Potter filmovi su upoznati s dugom , tamnom zastrašujuće visoka živica labirint koji vodi do prerane smrti jednog od glavnih likova . U stvarnom svijetu , duge mazes kao da je na Longleat Park - unatoč tome što je znak koji kaže: djeca su izgubili u labirintu će biti prodan u roblje - obično su prelazili u manje od sat vremena , stvarajući ugodnu zabavu na otvorenom za posjetitelje . Najduži svjetski stalni živica labirint nalazi na Dole Plantation u Wahiama , Havajima , prema Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda . Dole ananas Maze pokriva više od 3 hektara , sa staze oko 2,5 km dugom .

Niske labirinata

Hedge labirinte ne treba tower pretek stvoriti zabavan put za vanjsku užitak . Dječje labirinte, kao što su one na South Dakota State University McCrory vrtovi , često se sastoje od živice rezati dovoljno niska da djeca vide nad njima , tako uživajući zagonetku nalaz svoj put kroz labirint bez uzimajući bojati uzimajući izgubljen . U McCrory vrtovi živice, zasađene u različitim grm zove Nugget Ninebark sa zlatnim - brončanim listovima , ne dođete do 6 metara visok u središtu labirinta , ali su ukrašene do 3 metara visok zajedno većinu labirinta staze . Nisko rastuće labirinte prisjetiti biljka vrt labirinte srednjeg vijeka i renesanse razdoblja , kada živice lavande ili izopa su probio nekoliko metara visok , tako da su njihovi uzorci i mirisi mogu uživati ​​oni hodanje kroz njih ,Državno sveučilište Ohio izvješća .
Povijesni Hedge labirinte

labirinte pokošen u visokoj travi , kao i pješačke obrasci instalirani u kamenu na crkvenim podovima ili travnjaka , tradicija koja datira baremčetvrtog stoljeća , prema Lee Krystek u Muzeju neprirodno otajstva . Istina ili hedge topiary labirinte sastoje od visokih gustih grm sadnje prvi spominju u 13. stoljeću u Belgiji , te se pojavljuju na posjedima u cijeloj Europi u 16. , 17. i početkom 18. stoljeća . Estate hedge labirinte često uključivao toranj ili u blizini padina sjedište iz kojeg su posjetitelji mogli promatrati uzorak cijelog labirinta , što se nije moglo vidjeti u šetnji njega . Popularna moderna verzija živica labirint jekukuruz labirint , u kojem poljoprivrednici , prvenstveno u američkom sjeveroistoku , rezati labirint kroz svoj ​​ugled feed- poljima kukuruza u kasnu jesen , neposredno prije žetve .

Hedge Maze dizajn

labirinte može poduzeti bilo izvan oblika , ali su klasificirana kao jednosmjeran ili višesmjeran , što znači jedan put ili brojnim stazama , prema Lee Krystek u Muzeju neprirodno otajstva . Jednosmjeran živica labirint je višeugodna šetnica , bez sredstava za dobivanje izgubljen kao što ste prošli s jednog kraja na putu do drugog , dokvišesmjeran živica labirint može imati slijepe ulice i slijepim ulicama , kao i više pravaca iz jedne točke u drugi . Sadnja opcije uključuju kalina ili tise , koji su sporo rastu , savjetujeUniversity of Vermont Extension , dok brzorastućim grmlje poput kozje krvi su korisne , ali zahtijevaju puno rezidbe . Za učinak živica u užem prostoru , rastu guste loze na ogradi žicom ,University of Vermont sugerira . Nacrtaj svoj ​​dizajn na papiru prvi , a zatim ga razmjeru za sadnju . Razmislite o izradi poseban prostor u središtu labirinta , s fontanom , skulpture ili mjesta za posjetitelje za odmor .

Kako prepoznati Glog

Kada želite cvjetnice stabla kao dio svog krajolika , a ne cvjeta Crabapple stabla , razmislite Crataegus spp. . Glog . Također poznat kao trn jabuke , glogovi postojati kao dio obitelji ruža , osjetljiv na neke od iste bolesti i štetnike ruža ima

Více >