Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> Landscaping Grmlje >> Content

Najbolje Hedge Biljke

Zaštita nisu samo ili privatnost , ali supozadina za vrt ili travnjak ipraktični i estetski marker granica . Živica , kao živa stvar , treba više pozornosti nego zid ili ogradu . To je obično jeftiniji za posaditi živicu od podići zid ili ogradu , ali neki hedge biljke su skupi . To je najbolje kupiti biljke , dok su male . Evo nekih od najboljih hedge biljaka . Rose Obitelj

listopadna medunika prunifolia raste do 6 1/2 metara visok s izvijajući grana i prekrasnim bijelim cvjetovima koji dolaze u skupinama od tri do šest godina. Amelanchier spicata , ili serviceberry , podrijetlom je iz Sjeverne Amerike , iako se ne nalaze u divljini . To jelistopadna , suckering uspravni grm koji može narasti do 26 metara visok i oblika šikarama . Cvjetovi su uspravno i gusta . Amelanchier raste u punom suncu i svakom tlu . Cotoneaster je takođerdobra zaštita bilja. " Vulgaris " jerodom iz Europe od Francuske do Rusije . To jelistopadni grm do 9,9 metra koja proizvodi izobilju crveni plod u jesen .
Oleaceae Obitelj

forsythia također koristi u živicama . Ona raste i do 10 metara visok i listopadna . Raste u bilo kojoj vrsti tla i suncu ili dio hladu . To je jedna od najstarijih biljaka do cvijeta u proljeće , i briljantne žutih cvjetova na golim granama . Osmanthus jegrm koji raste 10 do 13 metara visok . To jezimzeleni grm sa prekrasnim cvjetovima koji dolaze u svibnju. Neke sorte imaju vrlo mirisnog cvijeća .
Evergeens

Thuya occidentalis , ili američki Arborvitae , jezimzelena četinjača s krljuštima lišća i ravnim granama . Može narasti do 60 metara visok , ali je obično mnogo kraće , i može biti ošišan u živicu . Kora je crvenkasto smeđe , a cvijeće otvoren u ožujku i travnju , a mužjaci tamno crvene i ženke tamno smeđe ili žute . Taxus jezimzelena da može živjeti dugo vremena i narasti do 60 metara visok . Također se čini odličan živica . Raste dobro na chalky tlu i može stajati clipping . To ga čini vrlo gustu , gustu, dugo živi živicu .
Žutika

Postoji nekoliko kultivara žutika . Najviše su porijeklom iz Čilea i Argentine , a povremeno naći u planinama YUNAN , Kina . Thunbergii jelistopadni grm koji naraste do 3 metra . Raste dobro u punom suncu iu svakom tipu tla . Bobice su vatreno crvena i pojaviti u jesen .
Bambus
Bambus jetrava koja raste vrlo brzo .

Bambus čini za dobro , brzo rastuće živice . Bambus je zapravotrava i neke mogu narasti do 33 metara visok . Arundinaria spathacea jerodom iz Kine koja tvori guste guštare zlatna stabljike , a raste za oko 13 metara visok . To treba vlažan, bogata tla .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-shrubs/1016092322.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.