Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> krajobraznog stabala >> Content

Što jevijek trajanja od javora

? S lišće bojama od žute do crvene i veličina od visoki na kratko ,javor stablo obuhvaća različite vrste i sorte u rasponu većem od Kanade i SAD-a cijenjeni kao iu pejzažu i naglasak drvo , javor životni vijek ovisi o nizu čimbenika . Životni vijek

javor stabla ( Acer rubrum ) živi u prosjeku od 130 godina, ali se može preživjeti što dulje od 300 godina. Srebrni javor ( A. saccarinum ) živi u prosjeku 100 godina, ponekad se proteže na 125 .Šećera javor ( A. saccharum ) uživa iznimno dug vijek trajanja rasponu od 300 do 400 godina. Ove bjelogorice poznati su po hladovini oni proizvode tijekom cijelog svog života i briljantne boje su prikazali u jesen .
Stopa rasta

U toku svog života , veliki šećera javor stablo može narasti do visine od 100 metara , dok manje vrste, kao što su japanski javor , može postići visinu od samo 8 metara . Većina javora imaju različite stope rasta uz znatne razlike u vremenu do dospijeća . Šećera javor tvrdi srednju stopu rasta između 13 i 24 centimetara godišnje , dok jejapanski javor često raste manje od 13 centimetara godišnje .
Okoliš
< p >vijek utječe na okoliš . Šećera javor uspijeva u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 3 do 8 , dok jejapanski javor je jednogodišnja samo zonama 5 do 8 .Životni vijek japanski javor je umanjena ako je prisiljen živjeti u ekstremne hladnoće u zoni 3 ili velika vrućina i vlaga u zoni 9 .

Štetočine i bolesti

štetočina, kao što su vage, lisne uši i svrdla , doprinijeti smanjenju životnog vijeka. Bolesti poput rak , list spotova , katrana licu mjesta , antraknoze i lišća opeći spriječiti mogućnost javora ' da bi se uspješno . Maples , kao što su crvena i srebra , su mekani šumoviti i često trpe štetu u vjetar i ledene oluje . Stablo s tankom korom ,javor lako je ranjeno mehaničkim uređajima , kao što su kosilice i trimera , što je više osjetljiv napadaju insekti i bolesti .

( Sudac 3 )
< br >

od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-trees/1016093446.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.