Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> krajobraznog stabala >> Content

Bur Hrast Stopa rasta

sa nativnom staništu u rasponu od istočnog SAD-a što se tiče zapada kao Montani i Wyomingu ,Bur hrast i proteže se od Manitoba u Teksas . Jedan od najpoznatijih Bur hrastova je" Vijeće Hrast " u Sioux City Iowi ,mjesto gdje su istraživači Lewis i Clark sastao s Sioux Indijanaca . Stopa rasta

Bur hrasta ( Quercus macrocarpa ) smatra da posjeduje spor stopu rasta koja je, prema Zakladi Arbor Day , označava stablo koje raste 12 inča ili manje na godišnjoj razini . Međutim ,stablo je izuzetno dugovječni , često uspješan između 200 i 300 godina ili više . Godišnja stopa rasta u vezi promjer kreće se između 1/10- i 1/4-inch . Stablo je dobila ime po svojim žir kapom, koja sliči rese rast svrdlom .
Veličina

Nezreli sadnice mogu narasti čak 2 noge godišnje . Bur hrast redovito raste do ukupne visine između 60 i 70 metara , iako to može nadmašiti 100 metara u mnogim slučajevima . Nadstrešnica spread od 80 metara je tipično , sa zrelim debla širine i promjera od 36 do 48 inča , kada posađeno u idealnim uvjetima . Hlad stabla ,Bur hrast dobro prilagođava na gradski život i uživa punu sunca .
Srčanost

stablo postiže svoju najbolju stopu rasta kada posađeno u SAD-u Odjel za poljoprivredu srčanost zone 3 do 8 ,područje koje obuhvaća veći dio zemlje , osim tropskog Floridi , južno Texas , južna Kalifornija , ipustinja jugozapada . Ona tolerira razne tla i vlage uvjetima , u velikoj mjeri zahvaljujući opsežnim sustavom korijena koji se ponekad mjeri 16 metara dubine i stoga je lako uspio skupiti vlagu obzira oborine .

Razmatranja
< br >

to preživi , naravno, u područjima koje primaju između 15 i 50 centimetara kiše godišnje, a može nositi veći sezonu kao kratki kao i 100 dana, odnosno dokle god 250 .Bur hrast uživa kiselim tlima , ali i cijeni zemlju s visokim stupnjem lužnatost . Utah State University savjetuje da stabla s sjemena podrijetlom iz središnje Great Plains su vjerojatno da će osigurati najvišu kombinaciju podnošenje stresa i krutih tendencija rasta među Bur hrastova .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-trees/1016093466.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.