Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> krajobraznog stabala >> Content

Kad jePear Tree Harvest Time

Kruške su jedan od najlakših voća rasti u vrtu kuće . Ovisno o sorti i mjestu , kruške su uglavnom žetve spreman u ranu jesen između kolovoza i listopada . Većina komercijalnih uzgajivači koristiti tlak testerima utvrditi je li kruške su doista spremna za žetvu . Ovi izumi se utvrdilo da li kruške zreli temelje na tlak potreban da se probuši kožu . Početna vrtlari se često oslanjaju na manje znanstvenih sredstava . Žetva spreman kruške će osigurati nekoliko naznake kada je pravovrijeme . Žetva

Sve sorte kruške obično sazrijevaju kroz vremenski period od 10 do 20 dana . Tijekom tog vremena ,voće treba biti ručno ubrano više puta , jer pojedinačno dozrijeva . Izaberite voće koje je pune veličine i malo žute boje . Kruške bi trebao biti čvrst, ali ne hard rock . Voće treba biti lako ukloniti iz stabala , kada ju uzmete malo u vodoravan položaj . Voće treba glatkom i pomalo nalik vosku . Sjeme unutar kruške će biti crne boje .
Kruška Vrsta i Harvest

Europska , orijentalne i azijske kruške su tri osnovne vrste kruške uzgajaju u Sjedinjenim Državama . Europska kruške je , daleko ,najviše rasprostranjen . Oriental kruške je hibrid koji je veoma prilagodljiv i manje skloni bakterijske paleži od Europskog kruške , ali grittier teksture . Azijska kruška , koja se ponekad nazivajabuke kruške , je okrugla i hrskavi kao jabuka , iako je to u stvarikruške . Europski i orijentalni kruške sazrijevati off stabla , dok azijske kruške moraju sazrijevati na stablu . Bez obzira na vrstu , svi kruške sazrijevaju od kolovoza do listopada .

Dozrijevanja

Kruške treba brati kad je zrela , ostavi da sazrijevaju sa stabla . Ako dopušteno stabla sazrijevati ,plod će biti odlučan i sentimentalan . Neki kruške zahtijevaju hlađenje nakon žetve i prije jela. Bez hlađenje ,zreli plod tih stabala nikada neće ispravno sazrijevati . To je najčešćeslučaj s kasnim žetve kruške , kao što Bosc , Comice i Anjou krušaka , od kojih su svi dozrijevaju najranije sredinom rujna . Spremite ove kruške na 32-45 stupnjeva celzijusa u hladnjaku ili korijena podrumu . Duže kruške ostati u pohranu ,kraće vrijeme će biti potrebno da sazrijevaju na sobnoj temperaturi . Rane sorte kao Aurora , Bennett i Barlett krušaka žetve će sazrijevati na sobnoj temperaturi bez hlađenja .

Storage

Kruške sazrijevati jednom pokupila i ostavila na sobnoj temperaturi 3-4 dana . Za dugotrajno skladištenje , stavite voće u hladnjaku . Kruške pohranjene na 32 stupnjeva celzijusa će prestati zrenja . Mnogi kruška sorte će zadržati za nekoliko mjeseci ako se pravilno rashlađenu na toj temperaturi . Kada ste spremni za jesti , stavite voće na sobnoj temperaturi nekoliko dana . Bolje , malo brže dozrijevanje će se dogoditi ako su kruške zamotan u papirnatu vrećicu . Bacite sve modricama ili oštećene plodove . Kruške lako pokupiti mirise iz druge hrane kako bi se izbjeglo spremanje blizu luk ili bilo koje druge mirisne povrće .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/landscaping-trees/1016093498.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.