Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> Ukupna Landscape Planning >> Content

Ideje za izgradnju vrt drvom

sirovi zemljište daje brojne mogućnosti za uređenje okoliša . Stvaranje kućnih vrtova može biti kao jednostavan kao sadnju nekoliko paketića sjeme cvijeća kroz stražnja vrata , kako bi postavljanje egzotične biljke u formalnim geometrijskim dizajna . Provedite neko vrijeme razmišljam o tome što želite rasti , a zatim dodajte drva kadriranje i oblikuju svoj ​​vrt kreveta . Razine

Kata i terasastim vrtovima može bitipuno posla , ali oni podignu krajolik i staviti padine dobro iskoristiti . Drveta mogu spojiti da tvore kratke zidove za svaku od nekoliko slojeva u kojem različite biljke, lukovice , trajnice grmlje i može se usaditi . Oni također mogu stvoriti potporni zid struktura nalik držati tlo natrag na nižim dijelovima vrtovima ili gdje je erozija je vjerojatno . Pri planiranju vrt dizajn , uzeti u obzir veličinu biljaka kao što su zrele . Kombinacija kamena i drva može se koristiti za stvaranje rock vrtove za sukulenti , previše .
Kreveta podignuta

Mnoge kuće vrtlari koriste kreveta podignuta izrađene od drvenih okvira . Možete saditi povrće u njih , ili rastu bilje i cvijeće . Drvena građa ne moraju biti u obliku u češćih kvadratnih ili pravokutnih kreveta ; pokušajte octagons i trokute za više neobičan izgled . Slaganje slojeva kreveta podignuta vam daje oblik vertikalne vrtu koji štedi prostor . Slično razinama , ali obično u manjim prostorima , oni čine jednostavan rad plijevljenje , rezanje cvijeća ili berbe hranu .
Ivice

s blagom može se koristiti za rub prizemnih cvjetnjaka . Smanjite kreveta iz postojećih travnjak ili SOD na obodu svog dvorišta , a zatim kopaju Plank - wide plitke rovove ispred kreveta . Stavite drva po dužini u tih kao prednja ivica odvojiti kreveta odakle namjeravate zadržati trava raste . Dopunjavati pomoću njih tla i uloga svakih nekoliko metara podržati drva i držati ih na mjestu . Drugi pristup je da se rezati drva na kraćim dionicama i stavite ih u uspravnom položaju kao ivica komada za kreveta . Ploče mogu biti različite visine ili sve isto .
Ostalo drvo Koristi

Možete pronaći mnoge druge koristi za drva u vrtovima . Neke ideje uključuju stavljanje mosta preko potoka ili stvaranje suhi krevet s kamenjem . Drvene ograde su dobri kao pozadine u rustikalnom vrtovima , i oni također podržava visoka trajnica ili povrća i vinove loze . Plank šetnice dodati interes za vrtove . Drvo se također može koristiti za jednostavne vrtne klupe , ili izrezati na arbors i trellises za penjanje ruže i cvatnje vinove loze .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/overall-landscape-planning/1016019567.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.