Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> Ukupna Landscape Planning >> Content

Kako podesiti Starije Mehanički Transit

tranzitspecijalizirani tip teodolitom s teleskopskim objektivu koji se koristi za mjerenje okomite i vodoravne kutove . Tranziti se najčešće koriste u izmjere i iskopa . Suvremeni tranziti imaju automatsko izravnavanje i ciljanja laserom . Tradicionalni tranziti zahtijevaju geometar postaviti tronožac relativno razini , stavite tranzit na stativ , razinitranzitnog i usredotočiti objektiva - sve ručno . Dok tradicionalne tranziti nisu automatizirani , podešavanje i operativni ih je još uvijek jednostavan. Podešavanje tranzit traje manje od pet minuta . Upute Screenshot
1

Raširite noge tronošca . Pritisnite na stopala klinova za svaku nogu , a sigurno ih u zemlju . Otpustite vijak na svakoj nozi , i prilagoditi svakoj nozi je telescoping ruku prema gore ili prema dolje do ploče na vrhu tranzitu je relativno razini .
2

Postavite tranzit na tanjuru , i pričvrstite ga vijcima mjesto . Tradicionalni tranziti imaju vijak ispod ploče koja vijke u tijelu tranzita ili tranzitne tijelu ima tri vijka koji se uvijaju na tanjuru . Zategnite vijke tijesno , ali ne oštetiti tranzitnu bazu ih Prekomjerno .
3

Razinatranzita . Uključite izravnavanje tri ručice naprijed i natrag kao što gledati Libela na bazi od tranzita . Trebali bi naći jedan gumb na svakoj strani trokutaste baze tranzitu ; prilagoditi te ručice dokmjehur razini počiva u središtu indikatora kružna razini .
4

Okrenite tranzit na dnu stativ dok ste ga smjestiti u skladu s objektom želite mjeriti . Pogledajte kroz objektiv . Okrenite tranzit natrag i naprijed dokobjekt je u pogledu . Okrenite središnji gumb , koji se nalazi na kućištu objektiva , naprijed i natrag doobjekta s obzirom je u fokusu . Twist okomiti gumb koji se nalazi na strani tranzitnog baze premjestiti žarište objektiva prema gore ili prema dolje .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/overall-landscape-planning/1016019611.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.