Home & Garden >> Dom i vrt >> Landscaping & Outdoor Building >> asfaltiranje >> Content

ASSHTO Klasifikacija tla

Američka udruga državne autoceste i saobraćaj dužnosnika ( AASHTO ) razvila klasifikacijski sustav za kategorizaciju različitih tipova tala i mješavine tla za potrebe izgradnje autocesta . To je prvi put razvijen i zapisane 1929 Charles Terzaghi i CA Hogentogler . Od tada , on je revidiran i ažuriran nekoliko puta . Ovaj sustav klasifikacije razlikuje od Sjedinjenih Klasifikacija tala , koji se uglavnom koriste geolozi i inženjeri . Svrha AASHTO Klasifikacija tala

klasifikacijski sustav je izvorno razvijen u 1929 kao asfaltiranih cesta i autocesta je počeo da se oblik i postati obilniji . Tlo je morao izdržati težinu od asfaltirane ceste . U to vrijeme , nije bilo puno znanje o vrstama tla pogodnog za održavanje težine od asfaltirane ceste , tako da izgradnja asfaltiranih cesta ili površine može biti teško . Razvrstavanje smjese tla i tlo pod uvjetom izgradnje autoceste planerima s način da se planirati nadolazeće projekte .
Klasifikacija grafikona

klasifikacijski sustav se sastoji od tablice koja kategorizira tlo naopći razmjera , uzimajući više specifičnih unutar svake kategorije ili potkategorije . Lijevi stupac grafikona odnosi se na karakteristike tla . Red u stupcu odvaja tlo u dvije odvojene kategorije . Red u nastavku da kategorizira tla u svakoj kategoriji i dalje . Svi redovi ispod prva dva opisuju veličinu sita kroz koje prolaze standardne kategorije tla .
KakoChart Klasificira tla

najosnovnijih test za razvrstavanje tlo po ASSHTO standardima je početi stavljanjem suhi uzorak tla unajviši od hrpom sita . Svaki sljedeći sita od vrha do dna ima manjih otvora zatlo proći. Osoba ili stroj trese snop dok svaki čestica tla dosegla sito da se ne može proći. Čestice se pažljivo ukloni iz svakog sito i njihova težina je zabilježeno . Graf postotka težine u odnosu na situ veličine otvora na svakom situ rezultira krivulja se naziva " krivulja raspodjeleveličine zrna . " Ova krivulja omogućuje istraživačima provjeriti vrijednosti na određene točke koje se koriste kako bi se utvrdilo ASSHTO klasifikaciju tla .
Osnovni Klasifikacija

najosnovnijih klasifikacija na grafikonu ima vrste tla poredane od A- 1 do A-8 . Brojevi u prilogu pisma A odnose se kako dobrotlo za izgradnje autoceste uporabu i da li ili ne može izdržati težinu od asfaltirane ceste . Manji broj,višakategorija , tako- 1 jenajbolja zemlja , dok- 8 jenajgore tlo .


od:http://vrt.98905.com/landscaping-outdoor-building/paving/1016095278.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.