Pravilno Agregat za ispod betona

Sastavljen od zdrobljenih kamenja , labave agregat jetemelj za podršku betonskih ploča . Agregat je oborio u različitim veličinama i razvrstani prema filtera tako da imate nekoliko različitih vrsta za izabrati iz . Svaka veličina ima svoje prednosti i nedostatke , ovisno o vrsti tla i odvodnje uvjetima . Prije postavljanja zbirnu baza , kompaktnu podzemlje ukloniti višak vlage i stabilizirati zemlju . Mali Agregat

najmanji agregat je također spominju kao " projekcije " i mjera u okviru 1/8 inča . Kamenje komada često kvar da se formira tečaj pijesak poput dosljednosti . Zbog svoje male veličine , ovaj agregat tamps dolje kako bi se dobilo gustu , gotovo čvrstu površinu . Osim ako živite na suhom mjestu i imaju izvrsnu drenažu , mali agregat nijedobar fit za betonsku podlogu . To ne upija napetost ili dopustiti podzemnih voda za bijeg , što može uzrokovati velike pukotine na površini .
Srednje Agregat

srednje agregat prosjek oko 3/4 inča i pruža jak, čvrst temelj za beton . Stonesi ove veličine zaglave zajedno kada kompaktni tako da se spriječi betona od potonuća . Oni nude dovoljno fleksibilnosti da apsorbira oba tlo napetosti i stresa od teških utega opterećenja . Pukotine između kamenja su dovoljno velike za vlagu cijediti kroz , ali dovoljno da se osigura stabilnost male . Ako je tlo ima gline dosljednost , legao geotekstil tkanina na terenu prvo ojačati agregat .
Veliki Agregat

Nalik veličine golf lopta , veliki agregat je oko 1 1 /4 inča , a radi bolje kao pokrovnost nego betonsku podlogu . Dok veliki agregat omogućuje vode na strmim putem , razlike između zbijenih kamenjem su veće i manje stabilne od srednjeg šljunka . Ako ste lije kolni ulaz u području s gline tla i loše drenaže , 4-inčni debeli sloj krupnom agregatu ispod 8 - inčni sloj srednje agregata je prikladno . Veliki agregat čini barijeru između gline tla i srednjeg šljunka , sprečavanje betona od potonuća .
Recikliranog agregata

koristiti reciklirani agregat, ili razbijen beton , štedi novac i očuvati prirodne resurse . Reciklirani beton je odvojen od metala i trave i oborio na nepravilnog oblika različitih veličina . Osim sadrži kamenčiće izvorno pomiješane u beton , recikliranog agregata ima bita hidratiranog cementne . Ove porozne čestice činetemelj više upija od prirodnog agregata osnutka .

Sam svoj majstor Tar & Chip

Isplativ , ali atraktivne , prilazu asfaltiranje opcije su od interesa za kuće s prilaznim svih oblika i veličina . Srećom ,katrana i chip metoda daje razumno cijene , oku privlačan način da se začepi prilaze s low cost dugoročno održavanje . Tar i c

Více >