Vrste Curb

rubnjaci prijelazKrajolik s jedne razine na drugu , preko pločnika , dvorišta ili kolovoz . Oni voditi automobila i pješački promet . Oni pružaju estetski rub ili granicu na bilo što iz vanjskog vrta u zatvorenom kupaonicu . Rubnjaci kombinirati funkciju i ljepotu stvaranja završio izgled u sobu , krajolika ili gradskoj ulici . Na prometnicama

Street rubnjaci su često stanu ispred s ravnom padu na kolnik . Ako je potrebna kontrola odvodnje ,rubnik može biti zaobljen i napravio kontinuirana sa žlijebom i kanalizacije rešetke sustava kako bi se spriječilo jezerca vode . Za dodatne pješaka i sigurnost motorist , rubnjaci i prometnica obično su izrađene u kontrastnim bojama , poput tamno asfaltnu cestu s laganih betonskih rubnjaka . Najčešći materijal koristi u izradi rubnjaka je beton . Beton se izlio na obrascima ili slip- oblika , ili utisnuti strojno stvoriti rubnik . Beton može biti pojačan s različitim vlaknima kako bi se poboljšala snagu i dugovječnost . Na primjer ,proizvođač može koristiti vlakno smanjiti pad koji se mogu pojaviti tijekom procesa ekstruzije .

Tar poput boja asfalta je manje poželjnim za ukrasne uređenje aplikacije , no prometnice su često popločen s tim materijalom . Asfalt se koriste kako bi rubnjake gdjedefinicija između ceste i pločnika je nepotrebno , jer ne bi bilo razlikovanje boja .

Kamene ploče mogu se koristiti i kao suzbijanju materijala . Iako su troškovi i potrebne radne snage znatno više , prirodni kamen može biti developer izbor za obuzdavanje parkiralište kada naglašava stil nove gradnje .
U krajobraznog

Dekorativni suzbijanju obuhvaća bezbroj krajobraznog opcija . Vrt kreveta i drveće može biti obrubljen rubnjacima od betona ili kamena . Imovinska linije, staze i bazen granice može opisati pomoću rubnjake koje dolaze s rasvjetom već stavljen u njima . Dekorativni , betonski rubnjaci može biti ovjerene s dizajnom kako bi izgledali poput cigle, kamena i kamena . Oni mogu biti nagnut i teksturom u gotovo jednako mnogo načina što su glina može manipulirati .

Kaldrmu , kamene ploče , a podove također se koriste za izradu ukrasnih rubnjaka i da će biti postavljeno na pripremljenu mort cementnim ili bazu .

Indoors
Ukrasna pločica i kamena zgazi rubnjaci stvoriti luksuznu kupaonicu.

Konačno , rubnjaci se mogu naći u kući unutrašnjosti . Oni suznačajka dizajna koristi za odvajanje tuš područje od ostatka podu kupaonice . Ponekad funkcionalna , kako bi vodu unutar područja , oni su često dekorativno . Materijali koji se koriste za unutarnje kontroliranja uključuju pločica , prirodnog kamena - poput škriljevca , granita i mramora - i čašu ili skupni blok prednost pred beton ili asfalt

.

Kako Cement driveways

kolovoz jesastavni dio vašeg dvorišta , jer vam pruža putu prema garaži i off - street parking . Prilazni put može biti izgrađen od različitih materijala , uključujući i asfalta , šljunka, cigle ili finišera kamenja i betona . Beton jevrlo izdržljiv

Více >