Kako ukloniti alge s ribnjakom

ribnjak može bitilijep i miran dodatak vašem vrtu krajolik . Nažalost , ribnjaci su notorne plodno tlo za alge . Iako alge ne ​​zna da predstavljaju rizik za zdravlje na ribe plivaju u ribnjaku , oni mogu pretvoriti u vodu taman zelena i općenito odvratiti od ljepote ribnjak . Prateći nekoliko jednostavnih koraka , možete riješiti svoje ribnjak od algi i držati ga alge -free za godine koje dolaze . UPUTE Pretraživati ​​Uklanjanje
1

Izvadite ribu iz ribnjaka . Stavite ribu u holding posude , zajedno s vodom iz ribnjaka . Ne pokušavajte ih upoznati sa slatkom vodom u ovom trenutku .
2

Odvodni ribnjak . Akoalge zaraza je značajno vaš najbolji kladiti se jednostavno ukloniti sve vode i početi ispočetka . Ako je to nemoguće , a zatim izvadite koliko od algi moguće , i ponavljam u tjedan ili dva , ako je potrebno .
3

ukloniti sve preostale string alge . Postoje dvije osnovne vrste algi - gudački i planktonom . Planktonskih algi pluta u vodi i uzrokuje da pozeleni i taman. Plankton alge treba odvoditi van s vodom . String alge , kaoi ime implicira , izgleda kao zelene žice i ima tendenciju da žive na strane ili na dnu jezera . Nakon što ispustite vodu , prelijte ne iodized sol u ribnjak , ostavite da se za dva do tri dana, a zatim ukloniti sve preostale string alge rukom .
4

Očistite ribnjak temeljito nakon što ste uklonili alge . Operite dolje bilo stijenama , ribati zidove , i ukloniti sve ostatke , poput lišća ili prljavštine .
5

Zamijenite vodu s običnom vodom iz slavine . Povratak ribe u ribnjak .
Prevencija
6

Ograničite količinu sunčeve svjetlostiribnjak dobiva , kao alge napredovati u toplim, sunčanim uvjetima . Iako je svibanj biti prekasno za promjenu početnog dizajna ribnjak , možete koristiti biljke kako bi se uklonili sunčevu svjetlost .
7

Kontrola hranjive tvari u ribnjaku . Alge trebaju hranjive tvari kako bi preživjeli , tako eliminirajući pristup hranjivim tvarima spriječit ćete rast algi . Pokušajte spriječiti kišnice od ulaska u ribnjak , što je kišnica ima bakterije u to daalge mogu koristiti . Uvjerite seriba jede svu hranu koju im daju , ili obrano se ništa ne jede .
8

Očistite filtar redovito . Filtar može postati začepljen sa lišćem i krhotine koje potom razgrađuju i postaju hranjive tvari za alge . Osim toga , ako jefilter začepljen može spriječiti korisne bakterije koje tamo žive od preživjelih .
9

Koristite algicidi . Postoji niz kemijskih proizvoda koje možete dodati u vodu ribnjaka kako bi se spriječio rast algi . Budite oprezni to , kao algicidi može imati negativan učinak na neke vodene biljke i životinje .

Moj pile nema moć

Nakon mnogo sati rada , motornih pila motori često gube snagu i izvoditi sporije . Vlasnici često nadoknaditi podešavanjem idle postavke na karburator stroja , ali promjena praznom hodu ili smjesa ne riješi problem . Obična održavanje obično stavlja

Více >