Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> lukovice >> Content

Što jestablo Lily

? " Lily stablo" jepojam zaštićeni Gurney je sjemenarstvo i vrtić za grupu ljiljanima koji su također poznat kao Orienpets ili ot hibrida . To surezultat križanja između orijentalnih i trubu ljiljanima . Iako snažan, oni nisu drvenaste , tako da oni nisu zapravo stabala . Ipak , Orienpets dovoljno visok da se dižu iznad prosjeka vrtlar . O Ljiljani

ljiljani rastu iz lukovica u proljeće , a zatim cvijet i umrijeti natrag , opet preživjeli zimu podzemlje kao žarulja . Cvjetovi dolaze u mnoštvo boja , rezultat mnogih selekcija i križeva izvorne vrste . U principu , ljiljani kaodobro isušen , vlažna - ali ne i mokra - tlo , i punom suncu , iako su neki hlad može biti potrebna u vrućim ljetnim područjima . Oni činiti dobro s hladnom mjestu za svojim korijenima , u hladu malih grmova ili trajnice , sa suncem za njihovo lisnato cvatnje stabljike . Ljiljana su podijeljeni u nekoliko vrsta i hibrida koji dijele iste karakteristike . Istočnjaci , trube, azijata i Aurelijana ljiljanima su sve skupine unutar roda LILIUM .
Orienpet Ljiljani

Orienpet ili OT Hibridni Lily jenova skupina križanjem orijentalnih i trubu ljiljanima . Istočnjaci rastu velike, mirisne cvjetove u kasno ljeto i vole kisela tla i cool , vlažne ljeta . Truba ljiljanima su jači i više topline tolerantni . Hibridi između ove dvije skupine imaju miris orijentalnih sorti s stas i topline tolerancije od trube . Oblik cvijeća može se truba nalik ili otvoreno , s zavinute laticama koje krivulju unatrag . Boja , zbog svoje kompleksne predaka , može biti intenzivniji u hladnijem vremenu . Orienpets su hrabar u USDA zonama 4-9
Uzgoj Orienpets

Tree ljiljani treba dati iste uvjete kao i drugih ljiljana : . Dobro isušen tla koje je vlažna , ali ne i gnjecava , s mnogo dodano organske tvari , u punom suncu na djelomičnu sjenu . Dopustitetla na suho u gornjem 1/2 inča prije ponovnog zalijevanja , kako bi se izbjeglo truljenje korijena . Zbog svoje visine , daju stabla ljiljani prostora za rast i nemojte se iznenaditi ako oni dobiti viši svake godine . Također ćete imati više cvjetanja stabljike svake godine kako bi se omogućilo im prostora za širenje .


Sorti

" Black Beauty " je jedan od izvornih križeva i dokazala bititeška , pouzdan ljiljana koja raste samo o bilo gdje . U ružičasti cvjetovi su izrazito izvrnut latice , astabljika može doći do 6 metara u zrelim pramenovima .

" Bravura " također je porastao boje , s većim, otvorenih cvjetova koji su malo vise.
< p > " Purple princ " ima up- suočava, ruža - magenta cvjetovi .

" Serrano " je i gore okrenuto , sa zlatnim žutim cvjetovima .

" Conca d' Or " ima veliki prema van okrenuti limun - žute cvjetove s kremom ruba .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/bulbs/1016098571.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.