Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> lukovice >> Content

Kad mogu iskopati & Odvojeni CANNA Ljiljani

? Svijetle cvijeće i veliki listovi Canna ljiljan su porijeklom iz Sjeverne i Južne Amerike , ali ovaj cvjetni dragulj danas se uzgaja u mnogim zemljama . Njegova popularnost mora polaziti od svoje ljepote i egzotične privlačnosti , jer cannas nemaju reputaciju stojeći pod ekstremnim uvjetima . S obzirom na ovu ranjivost , to jedobra ideja da ih iskopati te ih odvojiti na odgovarajućim doba godine . To su samo dva koraka u tijeku proces uzgoja koji počinje s sadnju . Sadnja

U tropskim klimatskim zonama gdje se temperature ne bi previše ekstremna , CANNA ljiljani može se saditi u bilo koje doba godine , a očekuje se da napreduju na neodređeno vrijeme . Ostala područja izložena akutnim temperaturne promjene zahtijevaju CANNA ljiljani biti posađeno kada temperature počnu prelaziti 55 stupnjeva, F. Oni bi trebali biti posađeno u području redovito izložena suncu i sa zemljom koja presušuje dobro . Lukovice treba biti posađeno oko 5 cm dubine 1-2 metara između njih . Nakon sadnje , treba ih redovito zalijevati s bliskom pozornost napravio ne previše vode .
Kopanje Biljke

Ako CANNA ljiljani su u tropskoj zoni , oni će trebaju biti iskopana kada zima počinje hajde. Bilo je teško odrediti ovaj put s točnošću , što je čak i suptilne razlike u temperaturi iz jednog područja na drugo može napraviti razliku . Oni trebaju biti izvučena između kasnog ljeta i rane jeseni mjeseci . Oni bi trebali biti ukopana samo do kada lišće su postala žuta . Važno je čekati do ove točke , kao što je prije njegabiljka ne upija potrebnu količinu hranjivih tvari će potrebno za sljedeću godinu . Žarulje treba izvukao neoštećen , bez rezova iz lopatom ili bilo koji drugi alat .
Odvajanje Lukovice

Nakon svaka žarulja je temeljito isprati s vodom , odvojiti od njih međusobno . Ovaj proces je tako jednostavno kao što zvuči . Svaka žarulja treba biti nježno untangled od drugih oko nje . Ako blizu inspekcija otkriva korov ili druge materijale zapetljao u žaruljama koje nisu izravni dijelovi njih , povucite ti daleko , kao dobro. Za vrtlara u umjerenoj klimi koja ne zahtijeva ih iskopavanje na godišnjoj bazi , cannas još uvijek trebaju biti iskopana i odvojeni ( svake dvije godine ), kako bi se osiguralo potpuno zdrav i izlaz . Od odvajanja uvijek slijedi ih iskopavanje , to će najvjerojatnije biti javljaju tijekom jeseni , ali je najbolji pokazatelj u prikladno vrijeme za kopanje i izlučivanja ježutilo lišća .
Storage

odvojenoj lukovice treba spremiti za vrijeme trajanja zimskih mjeseci . Oni bi trebali biti pohranjeni na hladnom, suhom , bez vlage području . Papirnate ili plastične vrećice su u redu za to . Kada je toplije temperature vratiti , Canna ljiljan lukovice mora biti neoštećen i spreman za sadnju .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/bulbs/1016098632.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.