Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> lukovice >> Content

Blooming vrijeme za zumbula

Od svih prvih cvjetova u cvatu u proljeće , zumbuli su međunajviše mirisne . Uzgaja iz lukovice posađenih u jesen , zumbuli isplivati ​​iz tla tijekom ožujka i travnja s svaka biljka slanja jednu, debelu stabljiku proizvodnju guste nakupine u obliku zvona cvjetovi . Najčešće uzgaja sorta zumbul orientalis i Nizozemski zumbul . Zumbul Bloom Time

vrijeme cvjetanja za zumbula traje otprilike dva tjedna i dođe u nekom trenutku između početkom ožujka i krajem travnja . Sadi kao žarulja u kasnu jesen , nakon prvog mraza , neki put krajem studenog u većini područja , oni provode u zimskim mjesecima korijenima i proizlazi da se pojavljuju početkom ožujka . U područjima gust snijeg ,stabljika , okružen klasteru straplike , istaknuo lišće , gurati kroz zemlju nakon što je teren očistio . To može biti tek sredinom ili krajem travnja u područjima gdje Proljeće je sporo stižu . U područjima gdje su zime su suhe , zumbuli može isplivati ​​iztla ranije .
Sadnja zumbula

stupnjevanje zumbul sadnje do studenog osigurava cvatu do kraja ožujka , travnja , pa čak i malo izvan . Biljni zumbul žarulje sa šiljastim završiti oko 7 cm dubokoj i 6 inča , osim u bogatoj , dobro isušen tlu na sunčanom mjestu u kasnu jesen prije prvog mraza tvrdi . Ako zasadio preduboko , biljke mogu učiniti loše ili ne izlaze na sve . Ako zasadio prijetlo ohladi , lukovice gurnuti kroz tlo prerano . To traje oko tri tjedna proveo cvijeće biljka je da padne . Ostavite lišće na sve dok ne požuti i wilts , a zatim ih nježno ukloniti kako ne bi oštetiti lukovice .
Prisilno zumbul Blooming vrijeme

zumbul žarulje može biti prisiljeni u zatvorenom prostoru za procvat u svakom trenutku od prosinca do travnja . Uzgaja unutra , biljke se pojavljuju i cvatu za oko dva tjedna , nakon čegališće okreće žute i wilts . Uspješna prisiljavajući zahtijeva izlažu lukovice na isto smrzavanju oni bi primiti raste na otvorenom . Stavite ih u hladnjak na najmanje 13 tjedana. Lukovice izloženi smrzavanju u rujnu su obično spremni za kretanje na sunčanom položaju za cvatnje sredinom prosinca. Teturati hladno tretman za više žarulja za dobavu preko zime s nekoliko dvotjedna cvatu vrijeme preklapaju jedni druge .

Zumbul sorti

Nizozemski zumbuli sunajviše široko narasla , alimirisni cvijet ima druga dvojica rođaka uključujući rimskih zumbula koje proizvode dvije ili tri tanje stabljike i manje cvjetove i multiflora zumbula koji proizvode više stabljika i više labavo razasute cvjeta . Lišće sve tri biljke rastu oko cvijet smeč , ali se razlikuju po debljini i dužini . Sva tri proizvoditi cvijeće u rasponu odstandardne plavkasto - ljubičasta u dubokoj ružičaste , narančaste i bijele , s cvatu vrijeme otprilike dva tjedna. Zumbuli su među proljetne lukovice da na kraju državljanstvo , prilagođavajući se njihova okolina često proizvodeći nove biljkesljedeće godine u ožujku i travnju .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/bulbs/1016098679.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.