Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> lukovice >> Content

Kada batak Allium Bloom

? Allium su u luk obitelji . Oni smatraju da cvjetnice luk , iako ako se ostavi u zemlji bilo luk će proizvesti jastučić za čiode cvijeta . Batak Allium nastaju na vitke zelene stabljike i kulminirati u klastere ljubičastim cvjetovima s dna nekoliko obojena zelenom . Vi ste vjerojatno pronaći batak Allium u cvatu od lipnja do kraja srpnja ; nekoliko, kao što Allium amethystinum , bit cvatu u svibnju. Karakteristike

Ponekad batak Allium naziva okruglog čelu češnjakom i najviše tuče iz mediteranske regije i Azije . Cvijet jejaje u obliku zelene cluster početkom ljeta, a postupno će se produbiti do ružičaste , a zatim ljubičasta . Klaster ostaje u uskoj oval čak i nakon što su cvijeće učinjeno . Nakon cvijeće cijelo deblo i glave suši i čini zanimljiv oblik i kontrast u vrtu . Batak Allium može narasti od 18 do 24 cm visok .
Lukovice

batak Allium su ozlijeđeni na temperaturama ispod 14 stupnjeva F , ali mora prezimiti u tlu . To ih čini neprikladnim za ekstremnim klimatskim uvjetima . Žarulje treba saditi u jesen u dobro dreniranu zemlju kako bi se spriječilo truljenje . Žarulja je zamijenjen jednom godišnje žaruljom kćeri okružen bulblets . Reproduktivni ciklus odvija se u cijelosti pod zemljom i zahtijeva određenu ciklus temperature . Prvi tople temperature 68-73 stupnjeva C, zatim izlaganjem hladnoći u rasponu od 28 do 35 stupnjeva , a konačno zagrijavanje od 55 do 65 stupnjeva . Ovaj ciklus temperature će poticati reprodukciju žarulja i osiguratibiljka trajnica .
Sadnja

Allium žarulje moraju rasti u dobro radio tlo s dobrom drenažom . Uključivanje komposta će poboljšati sastav hranjivih tvari u tlu hraniti žarulju . Plant žarulje 5 cm dubine s 2-3 centimetara prostora između njih . Batak Allium daju briljantan prikaz kada posađeno u masi . U US Department of Agriculture bilja srčanost zone 3, lukovice će trebati nekoliko centimetara malča da ih zaštiti i djeluju kao izolacija dekom .
Vrijeme za rast

Allium -a zelene stabljike početi čeprkati kad temperatura tla u prosjeku 55 do 65 stupnjeva, F.vremena će se razlikovati ovisno o vašem zoni , ali će uglavnom biti oko Majčin dan . Proizlazi brzo rasti iu roku od nekoliko tjedana su cvjetne glavice počinju formirati . Oni će ostati kao uske , zelene nakupine mjesecima ili dok su temperature u visokim 60-ih ili 70 stupnjeva, F. Oko krajem lipnja ili početkom srpnjau boji počinje crvenjeti ičvor sitnih cvjetova olabavimalo . Cvjetovi će ostati atraktivna do kraja srpnja ili kolovoza, a ponekad i onda počinju blijedjeti .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/bulbs/1016098792.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.