Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> lukovice >> Content

Zašto Moj Paperwhites smrada

? " Paperwhites " se odnosi na vrstu narcis , obično u Tazetta skupine , porijeklom iz Sredozemlja . Oni su hrabar samo u toplim zimskim klimatskim uvjetima , ali su popularni za unutarnju kulture . Prepoznatljiv miris , koji neki smatraju neugodno , je zbog biokemijske nazivom indol . Mošusni mirisi

miris indol je okarakterizirana kao " mošusni ", iako neki kažu da je njegova koncentrirani miris u paperwhite cvijeće miriše na prljave čarape ili čak mačka urin . Indol je također prisutan u miris jasmina , naranče i gardenije , biljke poznate po ugodnih mirisa .
Ostalo Indole incidencija

Osim što jesastavni dio neki cvijet ulja , indol je prisutan u katran i životinjskog fekalne materije . Indol - 3 - karbinol ,indol konfiguracija naći u križonosan povrću poput brokule , također ima svojstva Antić - raka, a može biti odgovoran za jakim okusom i mirisom povrća .

Sortama

najčešći paperwhite održava u zatvorenom prostoru jeizraelska sorta , Ziva . Ostali su izraelski sorte kao što su Galileji , također su na tržištu , a može podijeliti Ziva visoku razinu indol .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/bulbs/1016098989.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.