Koji su prirodni maćuhica Boje

? Pansies ( Viola x wittrockiana ) suomiljena s kućnim vrtlara , dijelom , zbog širokog raspona dostupnih cvjetnim bojama i uzorcima . Većina maćuhice su hibridima , što znači da su uzgajani za određenim bojama i uzorcima . Danas maćuhice imaju jednu ili dvije boje osim crne kreme i drago su često prisutni . Maćuhice , naravno, pojaviti u švedskog stola boja - od blijedo marelica na živoj mahagonija , no to nije uvijek bio slučaj . Povijest

Današnji hidridiziran maćuhice svi su nastali iz cvijeta imenu Viola trobojnica , koja bi se mogla smatrati" prirodnim " maćuhica . Cvijet je nadimak" divlja maćuhica " kada je prvi put otkrio još u 5. stoljeću prije Krista , prema Teksasu AgriLife savjetodavne službe , a danas je više uobičajeno poznat kao " Johnny - skok -up " ili " maćuhica . " Te cvijeće imati prepoznatljiv " lice " koja krasi mnoge maćuhica kultivara . Svaki cvijet cvjeta u nijansama žute , ljubičaste i vrhnja , s crnim točkama i " brkovi ".
Stočarstvu Srpski Srpski

prirodni mačuhica ( Viola paležom ) bio je prije prešao s Viola lutea i plavom vrsta zove Viola altaciacolors , eventualno stvaranje cvijet koji je imao velikih blokova boja na donjim laticama . Ova vrsta je nazvana Viola x wittrockiana . Prva sorta je uvedena u 1839 i bio je imenovan Viola x wittrockiana " Medora . " Od tada , sorte Viola x willtrockiana su bili iznimno popularni s profesionalnim i kućnim vrtlara podjednako . Danas , postoji toliko mnogo kultivara , s toliko različitih kombinacija boja , koje su uzgajivači okrenuo svoju pozornost na stvaranje više cvijeća topline - tolerantni i dugotrajnije .
Kultura

Pansies su cool - klimatske biljke , ali kuće vrtlari u toplije klime često im rastu kao biljke . Većina hibridizirani maćuhice napredovati u US Department of Agriculture biljnih srčanost zone 4 do 8 , a vole puno sunca doktla i temperature su super . Viola trobojnica najbolje raste u USDA zone 3 do 9 . Sve maćuhice poput tla koje je bogato i vlažno , ali ne i preplavljen . Trgati mrtve Cvate od cvijeća potaknuti ponovnu cvatnje i puniji rast .
Koristi

Pansies susavršen izbor za zamjenu ljetnih cvijeće koje su slabije blizu kraja od kolovoza. Uvucite ih u kontejnere , duž granica ili viseće košare dati svoj ​​krajolik novu provalu boje koje će trajati i na jesen , a na nekim mjestima , pa čak i zimu . Za stvaranje sezonski dojam , izaberite maćuhica u toplim jesenskim bojama poput narančaste , zlatne, tamnocrveni i bogata ljubičasta .

Kako klijati Early nojevo pero astra

nojevo pero astra jecvatnje godišnja biljka koja dolazi u raznim bojama . To je jedan od najranijih cvatu katastrofe , a možete dobiti head start na sezoni i ranije po klijanju sjemena u zatvorenom prostoru . Širitelj , koja jegrijana sjeme polazna l

Více >