Razlika između japonica & Sasanqua

japonica i sasanqua su dvije najčešće uzgaja vrsta kamelije . Porijeklom iz Azije , ove cvjetnice grmova su tradicionalne slike za uređenje okoliša u jugoistočnom SAD-u , gdje su napredovati u toplim, vlažnim uvjetima. Iako su oboje široko leafed evergreena u istoj tvornici obitelji , Camellia japonica i Camellia sasanqua imaju neke zapažene razlike jedna od druge. Cvijeće i lišće

Cvjetovi Camellia sasanqua mjere od oko 1 1/2 do 4 inča u promjeru . Oni od C. japonica rastemalo veći , do 5 cm u promjeru . Cvijeće i dolaze u različitim bojama . Lišće C. japonica također su veći od svojih rođaka , raste do 4 inča dugo , dok su C. sasanqua narasti na oko 1 inča dugo. Listovi na oba su tamnozeleni i sjajni .
Veličina

C. japonica raste jači nego C. sasanqua . Ona može doći do 25 metara visok , ali obično je bliže od 12 metara sa 6 - 10 metara širenja . Manji kamelije sorta raste od oko 4 do 15 metara , ali vlasnici često ih smanjiti na manje stabala , čak i kao niska kao 2 metra .
Klimatske

Ove biljke vole vlažno tlo i oni trebaju toplo vrijeme . Oni mogu biti tolerantni hladno , ali je potrebna zaštita od mraza . Određene vrste C. sasanqua dobro rastu i na sjever do južnog Ohio . Sasanqua obično cvjeta u jesen i početkom zime , dok su japonica cvjeta od kasne zime do početka ili sredine proljeća .

Koristi i njega

Oba C. sasanqua i C. japonica rade dobro u granicama , živice i kontejnera za pružanje off - sezoni boju , napominje Floridata . Oni mogu pružiti biljnog pokrova u sjenovitim područjima i na mjestima gdje ne želite kositi , a oni su također atraktivna kao naglasak komada na travnjaku . Japonica treba bogat vlagu , dok sasanqua može nositi suho tlo . Obojica su najbolji u djelomičnu sjenu . Ako vam je potrebno orezati sasanqua , Floridata preporuča radi samo svjetlo obrezivanje zadržati biljka prirodni oblik , i to u rano proljeće prije pupoljci obliku . Možda orezati japonica u proljeće nakon cvatnje . Oba sasanqua i japonica koristi od organskog malča .

Koliko lukovice tulipana u jednoj Hole

? Jarke boje ili tiho , u kontejnerima ili posteljinu vrtovima , tulipani ( Tulipa . Spp. ) sutradicionalan način pozdravlja proljeće . Ove žarulja cvijeće se sadi u jesen i nicatiSljedećeg proljeća . Početna vrtlari često ih zasaditi u urednim redov

Více >