Sorti Iris kultivara

Iris cvijeće su dostupni u raznim bojama i mogu se uzgajati u gotovo svakom klime regiji . Postoje stotine vrsta irisa , kao i tisuće kultivara . Prije nego što kupiti Iris biljaka za vaš vrt , posjetite lokalnog vrtu centar ili napraviti istraživanje kako bi se utvrdilo najbolje sorte za svoje potrebe u vrtu . Bradati Iris kultivara

Bradati iris sorte može se razlikovati po gustom bradom " " na biljke cvjetnih latica . Bradati iris sorte rastu u različitim klimatskim i zemljišnim uvjetima , a oni vole puno sunca i dobro drenirano tlo . Poput ostalih biljnih sorti , bradati iris sorte često su kategorizirani prema njihovoj veličini . Patuljak vrste uključuju Bantam , pisar i zatvarač . Za srednje sorte , pokušajte Bay naborima ili ljubičastu Lulu , ili se možete odlučiti za veće sorte poput zagasito Challengeru ili praznovjerje, koji ima dramatične kesten - black cvijeće .
Sibirski kultivara

sibirski iris sorte su vrlo izdržljiv . Prema Clemson kooperativne , sibirski iris sorte su neke od najjednostavnijih iris sorti rasti u većini tla i klimatskim uvjetima . Sibirski iris sorte napredovati u blago kiselim tlima s pH između 5,5 i 6,5 . Za razliku od bradatih šarenice , sibirski iris sorte obično naraste do visine od 2 do 4 noge . Sorte su maslac i šećer , Sky Wings , Eric crvenu i super ego .

Japanski Iris

japanski iris kultivarimalo pickier o svojim uvjetima tla od drugih irisa kultivara . Oni moraju nešto kiselo tlo uvjete s pH između 5 i 7 da ostvare svoje pune potencijale . Oni također zahtijevaju redovito zalijevanje i vole vlažno tlo uvjetima . Japanski iris sorte cvatu oko mjesec dana nakon što je bradati iris kultivara , pa biljka japanski iris s bradati iris kultivara za duže cvatnje . Japanski iris sorte su variegata , pohvale , Sapphire Star i Rikki Pikki .

Louisiana Iris

Louisiana iris odlikuje svojim mačem poput lišća . To samo raste u Gulf Coast regijama SAD-a , uključujući i Louisiani i Teksasu . Ove iris sorte obično raste na oko 2 do 3 metara u visinu . Kao što je navedeno od strane Texas A & M University Extension , Louisiana iris sorte i dobro rasti u vodenim vrtovima , jer oni mogu uzgajati pod vodom . Louisiana iris sorte su Cajun izlaska sunca, Dixie Deb , Marie Caillet i Delta Star .

Prosječni trošak Calla Lillies

Calla ljiljane su elegantne članovi obitelji ljiljana , popularan u aranžmanima , corsages i svadbeni buketi . Ovi cvjetovi dolaze u širokom rasponu boja i veličina , što ih čini kao svestran kao što su atraktivne . Trošak Calla ljiljane će varirati

Více >