Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Cvjetni Osnove >> Content

Kako rastu Lavanda Vera

Lavanda vera , često se smatraizvorni Engleski lavanda, uspjeva na većim visinama , a često pokazuje najbolje miris i kvalitete za lijekove i aromaterapiju svrhe . Kao i kod bilo kojeg lavande sorte , uzgoj lavande od rezanja je puno brže i jednostavnije nego počevši od sjemena . Biljka izrasla iz rezanja će izlagati iste karakteristike kao matične biljke , pa uzmite reznice iz uspješan , zdrav lavande vera plant.Things morat ćete Srpski matične biljke
Škare Pretraživati ​​oštrim nožem < br > Pot , 5 - 6 -inčni
hortikulturna vermikulit
Zakorjenjivanje hormon
Vedro plastične vrećice
Lonci , 4 - inčni , 1 po rezanje
sterilnim potting tla Screenshot organsko gnojivo < br > Lopata
Kompost
pokazati više Uputstvo
startni reznice
1

Odrežite nekoliko nonflowering strana puca od matične biljke nakon što su lavande procvjetao za sezonu . Nježno struže bazu svakog rezanja s rubom oštrim nožem kako bi se uklonio tanki sloj kore .
2

uklonite prvi jedan ili dva para listova iz svakog rezanja , ostavljajući 3-4 cm . od gola matičnih
3

Ispunite 5 - do 6 - inčni lonac s vermikulitom. Umočite svaku stabljiku u hormon navijali i stavite ih u lonac uz rubove . Voda temeljito dok ne primijetite voda kaplje kroz dno . Pokrijte posudu u prozirnoj plastičnoj vrećici s uglovima odrezali za čuvanje vlage , i stavite u lonac u toplom, sjenovitom mjestu .
4

Ispunite jedan 4 - inčni lonac po rezanje na pola puna sterilni potting tla pomiješana s organskim gnojivom , u skladu s uputama proizvođača gnojiva . Nježno uklonite prvi rezanje sa svojim korijena paket od vermikulit i stavite ga u središte novog lonac .
5

dodati više od mješavine tla oko korijena bala i napunite posudu na bazu stabljike . Temeljito vodom. Ponovite korake 4 i 5 za svaki rezanje . Dopustite biljke rasti u loncima za nekoliko tjedana , zalijevanje , kad god je tlo osjeća suha , dok se korijenje dobro uspostavljene .
Presađivanje u svoj vrt
6

Pronađite područje vašeg vrta s punom suncu. Popustiti tla s lopatom na 8 - inčni dubine . Ugraditi kompost u tlo dok je labav i nevezanih .
7

iskopati rupu za svaku lavande biljke malo šire i dublje od veličine lonac . Vera lavande obično raste za oko 2 noge , tako da prostorza sadnju rupe 24 inča apart .
8

Stavite ruku na vrhu prve lonac , s lavande stabljike između prstiju . Pažljivo okrenite lonac pustiti biljku i korijen bala .
9

Stavite korijen bala u središtu prvu rupu i ispunite oko nje s raseljena tlu . Ponovite postupak za svaku saksiji lavande biljke . Temeljito zalijevati biljke odmah nakon sadnje , a opet jednom ili dva puta tjedno, dok ne počnu dobiti veći .
10

Nastavak zalijevanje biljaka svaka dva do tri tjedna dok se ne počnu cvjetati . Voda svaki tjedan ili dva dok se biljke završiti cvatnje ili ste spremni za žetvu cvijeće .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1016099294.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.