Njega i hranjenje Agapanthus

Poznat kao ljiljan Nila ili afrički ljiljan , agapanthus ( Agapanthus orientalis ) jeuspravna trajnica koja može narasti i do 5 metara visok sa širenjem do 2 noge . Biljka se odlikuje cijevni, blijedoplavih cvijeća i svijetle zeleno , mač u obliku lišća . Mjesto

rodom iz Južne Afrike , agapanthus radi najbolje u toplim klimama . Kao što jetrajnica , agapanthus je pogodan za USDA zonama 7-11 .Biljka preferira punom suncu , ali to će također rasti u djelomičnu sjenu . Cvatnja može biti smanjen u shadier situacijama . Za gustu učinkom , prostor postrojenja između 18 i 24 inča, osim . Biljka može biti kontejnerske i uzgaja u zatvorenom prostoru , u području s jakom svjetlu .

Tla

Agapanthus uspijeva u širokom rasponu od tla , uključujući i one koje su blago alkalna ili povremeno poplavljene . Za najbolje rezultate , postrojenje je u bogatoj , organska tla . Gnojidba s uravnoteženim tekuće gnojivo može pomoći pomoći rast cvijet . Nanesite gnojiva tri putagodišnje, idealno u rano proljeće , rano ljeto i opet u jesen . Uvijek zalijevati temeljito prije gnojidbe da bi od spaljivanja korijena . Voda se redovito , pogotovo tijekom duljeg ljetne suše .
Razmnožavanje

Agapanthus se najlakše razmnožava podjela , iako to možda i može razmnožavati sjemenom . Sjeme se općenito ne nalikuju matične biljke i može potrajati i do tri godine na cvijet . Biljke mogu se podijeliti u rano proljeće , prije negobiljka je postavljen cvjetni pupoljak , ili u jesen . Podijeliti u ranim jutarnjim satima , kao biljke su opušteniji nego u poslijepodnevnim satima . Voda duboko nakon presađivanja i pričekajte dokbiljka je osnovana prije gnojidbe .
Razmatranja

Agapanthus ima ukočeno , uspravno proizlazi , što ga čini idealnim za korištenje u svježem cvjetnih aranžmana . Cvjetovi biljke su privlačni leptira , pčela i ptica . Biljka dobro djeluje kad nagomilale su zajedno ili izoliran u kontejnerima . Budite oprezni prilikom rukovanja biljku , kao i svi dijelovi biljke su otrovni ako se progutaju . Mutan je budala koja curi iz tvornice , ako rezati ili oštećen također može izazvati iritaciju kože ili alergijske reakcije kod osjetljivih osoba .

Komarce u moju molitvu Plant

a Prayer postrojenja , ili Marantaceae , dobiva svoje ime iz tamnih uzoraka koji podsjećaju ruke na svoje lišće . Cijenjena zbog svoje sposobnosti da prežive slabom osvjetljenju , molitvene biljke najčešće se uzgajaju u zatvorenom prostoru . Međutim

Více >