Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Cvjetni Osnove >> Content

Rezanje hortenzije & Iznenadna venuću

Hortenzije ( Hortenzija macrophylla ) sucvijet naširoko koristi u uređenje okoliša , au cut industriji cvijeća . To jeobitelj s više od 20 vrsta, a pogodan je za umjerenu do tople klime . Oni vole zemlju koja je nešto kiselo , djelomična - to- full izlaganje suncu i umjereno zalijevanje . Iako cvijeće su općenito otporan i normalno raditi dobro u vazi , pravilno rezanje i njegu odgađa venuća . Pravilno rezanje

Pravilno rezanje hortenzija cvatu je jednostavan , ali traje praksi . Kada se pravilno učinjeno , hortenzija cvjeta trajati dok jednom mjesecu u vazu . Bloom bi trebao biti baremtjedan dana star i potpuno obojena prije rezanja . Starijicvatu ,više njegov životni vijek u vazi . Hortenzije rastu na starom drvu , tako da je bitno da se rez stabljike zelenu površinu za najbolje rezultate i čuvanje biljka u cvatu . Izrežite nadijagonali , uklonite stabljike je dno centimetar i uroniti cvatu u vodu za otprilike dva sata .
Oživljavanje Uvenulo Cvjeta

Akohortenzija počinje wilting u vazi , nekoliko metoda oživljavanja latice . Zamijenite vodu svaki dan ili dva, imajući to svjež i čist . Kao cvatu dobi , rezanje mali dio off stabljike dno povećava upijanje vode . Voda treba čuvati na sobnoj temperaturi za najbolje rezultate .
Hot Water Metoda

metoda tople vode , prema hydrangeashydrangeas.com , radi za cvjeta koji su wilting nakon četiri ili pet dana nakon što rezati . Odmah nakon rezanja iz postrojenja , uranjati stabljike u vodi ; to zahtijeva dovođenje spremnik vode u vrt . Jednom unutra , sipati vrelu vodu u posebnu posudu i stajatirez stabljike u vodi za 30 sekundi . Zatim staviti cvijeće u vazu s vodom sobne temperature .
Stipsa Dip

Stipsa jeproizvod koji je naširoko koristi u proizvodnji hrane . To je obično dostupan u Dućana začina otoka ili među kiseljenje pomagala . Izrežite hortenzija na stabljike zelene dio po mogućnosti u jutarnjim satima kad je vrijeme hladno . Kap stabljiku odmah u posudu s vodom. Odrežite stabljiku dolje oko pola inča i umočiti stabljike stražnjicu u prahu stipsa . Rasporedi biljke u vazi od sobne temperature vode . Ih stavite u vodu ispire stipsu off stabljike , aliproces drži cvijeće zdrava .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1016099431.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.