Vrste karanfili

karanfile ,pojam koji se općenito odnosi na vrste Dianthus caryophyllus , također mogu uključivati ​​sorti koje proizlaze iz prelaska koje vrste s drugim vrstama u Dianthus roda . Karanfile , jedna od najvažnijih biljaka u cut industriji cvijeća , mogu napredovati kao vrtne biljke pod odgovarajućim uvjetima . Vrtlari imaju veliki izbor hibrida i kultivara koji odabrati . Granična

Granični karanfile ,tipa da dom vrtlari obično rastu u svojim vrtovima , ima gustim rast naviku i raste oko 2 1/2 metra . Cvjetovi dolaze u različitim bojama , uključujući i crvene, bijele i ružičaste . U nekim slučajevima , pojedini cvijeće možda miješanja boja . Cvjeta obično produljiti oko 2 cm širok i rasti na uspravno proizlazi . Razne graničnom karanfil zovePicotee ima solidnu bazu boje s različitim bojama na Latica marginama .
Neprestano cvatnje

razliku od graničnog karanfil ,stalno cvjetnice karanfil obično se uzgaja u stakleniku za komercijalne trgovine cvijet . Moždarezultat uzgoja graničnog karanfil i drugih životinjskih vrsta , Dianthus plumaris ,stalno cvjetnice karanfil imaviše stabljike i nosi veće cvjetove od graničnog karanfil , što jeviše prikladan izbor za rezanog cvijeća . Biljka cvjeta tijekom cijele godine , kada se uzgaja u stakleniku , čime se popeti na svoje ime .
Patuljak

Patuljak karanfile , hibridi uzgojeni posebno proizvoditimanje biljka , čine idealan saksiji biljke ili kao kućne biljke ili za otvoreni kontejner vrt . Većina karanfili imati značajne svjetlosne uvjete za snažan cvatnje , ali neke patuljaste sorte se uzgajaju uspješno cvijet s nižom količinom svjetlosti . Kada se uzgaja u zatvorenom prostoru biljaka , patuljak karanfili trebati dosta sunca na cvijet ispravno , jer su " dugo - dan " biljke i potrebno najmanje 13 sata sunca za dva do tri tjedna kako bi se proizvoditi cvjeta .

Ostali

Marguerite karanfil raste iz sjemena i čini dobar izbor za bilo houseplant ili vanjski biljke . Početna vrtlari obično ga tretiraju kaogodišnja , odbacujući ga na kraju vegetacije . Cvate obilno više od većine stakleničkih - narasla karanfila . Malmaison razne karanfili nastao u Francuskoj i nose velike mirisne cvjeta . Biljke su često žive više od dvije godine , tako da domaći vrtlari moraju očekivati ​​da će ih zamijeniti na regularnoj osnovi .

Može Cosmos cvijeće raste u kršu

?Zajedničke kozmos biljka ( Cosmos bipinnatus ) i narančasta kozmos ( Cosmos sulphureus ) su niske održavanje , toplog vremena biljke koje stvarno mogu dodati jarke emisiju boje u svoj cvjetnjak . A za one s krša boriti s , to su odličan izbor ; oni

Více >