Opis Hibiscus Kriya yoga

Paramahansa Yogananda je zaslužan za popularizaciju drevnu praksu Kriya yoga u zapadnom svijetu . Nakon završenog studija u Indiji , Yogananda zaputili na Zapad , gdje je podučavao Kriya yoga između 1920 i 1952 .Glavni dio Kriya yoga prakse uključuje svečanu korištenje cvijeća . Hibiskus igra značajnu simboličku ulogu u Kriya yoga . Kriya yoga

Yoga jevrlo popularan aktivnost koja promiče i fizičke i mentalne wellness . Riječ " kriya " je sanskrta i znači "akcija ". Ona se temelji na filozofskom idejom da su svi oblici djelovanja mogu biti prevedeni na oblike obožavanja . Zadatak Kriya yoga je, dakle, da postignu prosvjetljenje na putu strogog sebe otkriće . Ona kombinira studij metafizike s fizičkim vježbama povezanim s joge , a time se uglavnom učio pod okriljem Kriya yoga majstora .
Hibiscus i Kriya yoga

Cvijeće razmnožiti tijekom gotovo svih oblika joge . U Kriya yoga ,hibiskus je značilo da predstavljaju Shakti . Shakti ima dva značenja . Prvo , to je poznato kao božanska sila koja misli posjeduju . Drugo , Shakti ježena oličenje božanskog u hinduističkom vjerovanju . Kriya yoga učitelji koristiti grimizni hibiskus u nastavi svoje učenike o ovoj božici . To se obično koristi kao simbol , sa svakim od latica pet značilo da predstavlja jedan od pet osjetila . Hibiskusa cvijeće se također mogu naći na yoga Mats i često se koristi u logotipa za yoga centrima .
Iniciranje

Hibiscus se također koristi u inicijacijskim obredima za učenici koji su oko za početak njihov formalni studij Kriya yoga . Uvođenjem podrazumijeva pročišćavanje osjetila , kralježnice i tijela , kao i blagoslove sa cvijećem , koje su obično hibiskusa . Inicijacija također uključuje škropljenje svetim vodama , prinose Bogu i yoga majstora , kao i afirmacije . U tom trenutku ,novčana donacija obično sastoji se joga majstora ili sredini u kojoj su studije će se održati .

Joga Rituali s Hibiscus

Shakta rituala su Kriya yoga vježbe koje pokušavaju očistiti i duh i tijelo . Mantre su recitirali , ručne geste su i voda je pijuckao . Još jedan važan element jekorištenje začina i cvijeća , uključujući i crvene hibiskusa . Bosiljak lišće ibilwa list obično ga okružuju .

Biljke s trnovit sjeme pods & Cvijeće

Gotovo svi cvjetnice biljke proizvode sjemenke ili sjeme pods nakon što je cvijeće umrijeti . Razlog za deadheading proveo cvijeće je spriječiti biljka iz stavljajući energiju u proizvodnju sjemena . Neke od najljepših cvjetnica proizvesti sjeme pods

Více >