Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Cvjetni Osnove >> Content

Što Sezona možete kupiti Calla ljiljane

? Calla ljiljane su visoki , poput kipa biljke s jedan cvijet stabljika i cijev u obliku cvijeća . Oni cvatu u duginim bojama i uzorcima , ali uvijek trebaju pravo sunce, tlo i vodu da to učini . Kao i svi višegodišnje lukovice , Callas učiniti najbolje s određenim vremenima sadnje , prema rastućoj stranicama Zone . Katalozi i jaslica nose žarulje na ovim vremenima sadnje . Jesen

Callas učiniti najbolje s jesenskim zasadi u toplom američkog Ministarstva poljoprivrede rastućih zone 9-11 , gdje zimske temperature rijetko pada na smrzavanje . Kupnja i biljka calla žarulje četiri-pettjedan prije prvog mraza u tim područjima kako bi datiCallas toplu sadnju vrijeme i kul klijavost razdoblje .
Proljeće

Calla ljiljane ne može preživjeti zimu u zoni 8 i manji i zahtijevaju zaštićenu proljetnu sadnju u tim zonama . Lokalni jaslice i žarulja katalozi imaju Callas u rano proljeće smjestiti ovu sezonu sadnje . U ovim zonama , biljka calla žarulje nakon posljednjeg mraza u proljeće .
Sadnja Site

Biljni Callas u velikim, brzo crpe i prozračne mjestima , s pun sunca za šest do osam sati svaki dan . Sveučilište u Minnesoti Extension napominje da su neki Callas rasti u djelomičnu sjenu , ali ne cvatu kao učinkovito . Dajte svakoj Calla žarulju barem 1-2 metara prostora .

Soil and Nutrition

Calla ljiljane učiniti najbolje u dubokom , opuštenu i bogate zemlje . Oni ne mogu rasti ili proširiti svoje korijene u suhom ili uske tlu , bez obzira sezone . Pomiješajte 4-5 centimetara organske komposta u top 10 centimetara tla pružiti ovu široku, hranjivu podlogu . Dodaj 5-10-5 ili 5-10-10 gnojivo na sadnju pružiti više prehrana . Plant calla žarulje 4-6 cm dubine i očekuju procvat kada je vrijeme grije na ljeto .

Life Span

Calla ljiljane su trajnice i ponovno cvatu već dugi niz godina, od jedan set žarulja . Oni također dijele na one žarulje za samostalno razmnožavanje . Ostavite Calla lukovice u zemlji tijekom cijele godine u zonama 9 do 11 , te ih podijeliti u padu za dodatne sadnje . Dig Calla lukovice u jesen i pohraniti ih sigurno kroz zimu u zonama 8 i ispod . Podijeliti i presaditi lukovice u proljeće u tim zonama , umjesto kupnje novih.


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1016099695.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.