Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Cvjetni Osnove >> Content

Kvrga na Orhideja Root

Orhideje proizvesti neke od najvažnijih sorte i spektakularnim cvjeta . Oni se nalaze diljem svijeta , a može biti epifitskim sa zračnih korijena ili zemaljske . Orhideje zahtijevaju vlažne uvjete za uzgoj i toplinu u zalijevanje medijima poput kore . Tlo može sadržavati previše patogena koji će reproducirati u Orhideja je idealnim uvjetima uzgoja . Korijen trune i drugih gljivičnih bolesti su čestoposljedica onečišćenog tla ili netočnog uzgoju . Rano otkrivanje korijena problema može vam pomoći uštedjeti vaše orhideje . Orhideja Roots

Orhideja korijenje upija vodu i hranjive tvari , ali su takođervažna struktura potpora . Neke orhideje poput Vandas imaju zračnih korijena koji počinju kao male kvržice na stabljike i izrastaju . Pomažu biljni podršku sama u arboreal staništa , a također može apsorbirati vlagu u zraku . Korijeni su malo drvenasti i smeđe do sive . Podzemni korijeni suzdravi sivkasto bijele boje i splasnuti i mesnate . Krajevi korijenja obojene su obično zeleni , ali ponekad u bojama koje se podudaraju cvijet boja . Jedini put kad bi trebao brinuti o boju na korijen je ako su crne. Novi korijeni će formirati kao bijele bumps nastabljikama ili blizu pseudobulb ili baze biljke .

Orchid Root gljivičnih oboljenja

Zbog vlage potrebne orhideje su plijen na brojnim gljivične probleme . Gljive potrebno vlagu u cvatu i razmnožavaju . Neke uobičajene gljivičnih bolesti i mala korijene narušavanjem sa zaprekama i jama . Oni obično počinju trunuti nedugo nakon što je postao unakažena . Crna trulež i trulež korijena su dvije različite gljivice koje će izazvatiorhideja izgubiti vitalnost i na kraju može ga ubiti kadkorijenski sustav je u potpunosti uključen . Crna trulež se javlja kadabiljka je ostao stajati u vodi i korijen proklinje karakterizira smeđe i crne mrlje nastabljikama .
Obrezivanje oboljelih Roots

Anytime postoje abnormalnosti na korijenima orhideja ih treba izrezati kako bi se spriječilo širenje bolesti . Neke teksture uključujući kvrga je prirodno na orhideja korijenima . Možete reći akoje korijen u nevolji tako da štipanje i stiskanje kao što pokrenete svoj ​​prst prema dolje . Akokorijen izlučuje vodu iliizvan kože vuče off ,korijen treba ići . Trebali bi smanjiti zaražene dijelove off plus 1 /2 inča od zdravog tkiva kako bi se osiguralo da sve to dobio . Sterilizirati sve rezne alate koje koristite između rezova s kućnim alkohola ili izbjeljivača .
Podrezivanje korijena za repotting

ćete najvjerojatnije otkriti bilo kakve korijen problema tijekom repotting što je učinjeno svaki Dvije godine. Koristite kvalitetna jela kora orhideja mix koji je namočen preko noći . Lonci trebao biti samoinča veći u svakom repotting budući rast orhideje je spor . Suha ovojnica oko starih pseudobulbs treba odrezati , kao i bilo koje promjene boje ili zakinut korijenima . Prekomjerno duge korijene može se orezivanjem off . Cijeli korijenski sustav je obrubljen tako da dosegne 1/2 do 3/4 puta na dnu lonca . Stavite malo medija u dnu , a zatim staviti u pogon , popunjavanje oko korijena .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1016099841.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.