Narcis ličinke

Narcis cvijeće uzeti svoje ime iz grčkog mita o mladiću čiji odraz pa ga oduševljena da je upao u bazen vode i utopio se . Međutim , narcisa cvijeće uzgajaju u vrtovima su više vjerojatno da će biti na meti štetnika i bolesti nego vlastitom izgledu . Liječenje ličinki problema je bitan za zdravlje sunovrata . Ličinaka

ličinke su male ličinke raznih insekata koji ne mnogo štete na postrojenjima poput narcisa cvijeta . Narcis žarulja letjeti imanje žarulja muha su i grub- proizvodnju štetočine koje su usmjerene cvijeće uzgajaju iz lukovice , poput sunovrata . Identificiranje štete od crve zahtijeva ispitivanje cijelog postrojenja , jerličinke tunel u žaruljama i ubiti biljku od tamo . Prisutnost Narcissus žarulja leti štete cijele vrtove .
Štete od ličinke

Narcissus žarulja muha polažu jaja u blizini baze narcizam cvijeća i larve skrivati ​​u tlo , prezimljavanje u žaruljama i nanoseći im da postanu oslabljena ili istrunuo . Narcis žarulje opustošen s crve proizvede slab , krhki rast u proljeće i uspjeti ugasiti cvijeće . Mali žarulja muhe oštetiti lukovice puno brže , ali imaju tendenciju da napadnu lukovice koje su već oštećene ili umiru , što je dovelo do žarulje koje ne proizvode rast na sve .
Fusarium Wilt

Narcis šteta od crve, uključujući slab rast , hoćeš i neproduktivne lišće , po svom izgledu na Fusarium volja, kao i problema uzrokovanih cankers , suše i Verticillium i bakterijskih wilts . Sličnost simptoma čini pravilnu identifikaciju problema bitnih ; Narcis biljke koje pokazuju znakove grub oštećenja ne mogu imati grubs na sve i zahtijeva posve drugačiju vrstu zaštite . Pregledajte žarulje za znakove crve kako bi se utvrdilo da li ili ne ličinke suproblem.

Kontrolne

ličinke sukontrolirati štetnika , iako je rano otkrivanje i liječenje su ključni za čuvanje Narcis biljke zdrave i raste . Nakon proljeće role oko , to je prekasno da se zaustavi štete od crve i zamjena narcisa žarulje jejedini način da se osigura vrt prepun sunovrata . Prema Purdue Odjela za hortikulturu , pesticidi koji sadrže kemijsku dylox su učinkovite za kontrolu Narcis žarulja muha i manje žarulja muhe . Slijedite sve upute kad pomoću kemikalija .

Vorherige Seite

Nächste Seite

Koji su dijelovi nektara koji stvaraju Plant

? Nektar možda biopiće bogova u drevnoj grčkoj mitologiji , ali to je iprednost opijati mnogih vrsta kukaca . Određene cvijeće proizvode nektar da privuku tih životinja koje igraju ključnu ulogu u reprodukciji biljke . Nektar proizvodnju biljke anato

Více >