Home & Garden >> Dom i vrt >> Plants, Flowers & Herbs >> Cvjetni Osnove >> Content

Kada Hardy Mame u vrtu početka do Bloom

? Krizanteme , ili mame za kratko , dugo sufavorit u jesen vrt . Ovi šareni cvjetovi suatraktivni zamjena za godišnji posteljinu biljaka koji blijede na kraju ljeta . Izraz " hrabar " se tradicionalno se koristi za opisivanje one sorte koje će cvjetati dobro u rane zime . Međutim , jer to varira od strane sorte i podneblja ,pojam " hrabar " se više ne koristi tako često . Hardy Mame

cvjećar mame se prodaju u lonce i cvatu kad je prisiljen . Oni se uzgajaju u staklenicima i manipulira kako bi cvatu na određeno vrijeme , tako da oni mogu biti prodana kao darove . To su različite od mame posađenih u vrtu . Mame se prodaju kao posteljina biljke često nazivaju jednogodišnja mame , jer oni mogu tolerirati hladnije jesenske temperature . Iakocvatnje od mame ovisi o nizu čimbenika ,većina jednogodišnja mame početak cvatnje u kasno ljeto za ranu jesen .

Klimatske razmatranja

Klimatske igra dio kad jednogodišnja mame početi cvjetati i koliko dugo oni i dalje cvatu . Ako vaše mame preživjela zimu , oni mogu početi proizvoditi cvjetnih pupova već krajem lipnja . U toplijim podnebljima , oni ne mogu početi dok se ne cvjetanajtopliji dio ljeta je gotova . Niske temperature mogu utjecati na procvat . Neke mame se ne može preživjeti teške zamrzava , ali jednogodišnja mame su dovoljno jaki da prežive kao trajnice u USDA rastućih zonama 5 do 9 . Ipak , zamrzava može ubiti ih do temelja , na kojem trenutku to je razumna da ih pokriti s malč kako bi se zaštitili korijeni iz više smrzavanja vremena .

kulturne razloge

nepravilne njege može negativno utjecati na cvatnje odvažnih majki . Biljke koje nisu zbrinut ispravno neće cvjetati u pravodobno . Krizanteme napredovati u punom suncu iu bogatoj , dobro drenažno tlu . Cijeli je sunčeva svjetlost potiče cvjetanje i drži ih cvatnje više u zimi . Pa isušivanje tla je potrebno kako bi se spriječilo tla iz postaje preplavljen , što dovodi do oštećenja korijena . Premalo vode će uzrokovati usporava rast , međutim . Držite tlo jedva vlažan u svako doba .


Kukaca štetnika i bolesti

Gljivične bolesti često utječu Hardy mame . Većina gljivica širi se i na vodi , uključujući i kiše ili umjetnog navodnjavanja . Šteta se može pojaviti kao mrlje na lišću i cvjeta , venuća ili tankim slojem sivog praha ili čađavog izgleda kalup , ovisno o pojedinom gljiva . Te bolesti mogu spriječiti cvijeće iz cvatnje ispravno . Izloženost punom suncu će isušiti vodu brzo , smanjuje šanse za tih bolesti u razvoju . U težim slučajevima ,doza spreja - na fungicida može pomoći .

Lisne uši i pauk novčića dvije SAP - sisa insekti koji se također može negativno utjecati na cvatnje krizanteme . Teške zaraženosti čak može ubiti vanju sadnje . Ako primijetite aktivnosti insekata na svoje okorjele mame , poprskati ih sa isekticidni ulja .


od:http://vrt.98905.com/plants-flowers-herbs/flower-basics/1016100005.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.